Klasični knockout na Winter Classicu

Objavljeno: 06.02.2011. 22:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Nakon dva poraza hokejaši Medveščaka upisali su dva nova boda. Na Šalata Winter Classicu s četiri gola u mreži ispratili su četvrtu momčad lige, austrijski Linz. Večer na otvorenom najbolje će pamtiti Ryan Kinasewich i Joel Prpić...piše Martina Oštrić za SportNet.hr

Medveščak je, na Šalata Winter Classicu, u potrazi za prvim bodovima nakon Arene ugostio momčad Linz Black Wingsa - petoplasiranu momčad lige. Pred oko 4.700 ljudi Medvjedi su odlično započeli utakmicu pogotkom već u šestoj minuti. Joel Prpić u trećoj je minuti zaradio dvije minute kazne, no izlaskom iz boxa pronalazi ga Greg Day, te Prpić u situaciji 'jedan na jedan' dovodi Medveščak u vodstvo.

U periodu između prvog i drugog gola vidjeli smo još i Banhamov pokušaj, te nekoliko obrana Roberta Kristana, od kojih nas je jedna posebno zabrinula. Kristan je dobio udarac u prsni koš, te je na trenutak ostao bez zraka, no uskoro se vratio onome što najbolje zna. Nakon isključenja Schwaba, Ryan Kinasewich puca iz kosa, te povećava vodstvo. I u drugom golu sudjelovao je Prpić, koji je odlično zatvorio Westlunda.

U 18. minuti Donald Maclean pokušao je iznenaditi golmana Black Wingsa, nakon čega je Brumerčik uhvatio odbijanac, no Westlund se nije dao smesti na golu. To je samo bila uvertira za treći gol, ponovno djelo Joela Prpića koji iz mrtvog kuta pogađa za 3:0. Sve se to događalo samo pokoju sekundu nakon Mayrovog isključenja koji je tek nekoliko sekundi sjedio na klupi za hlađenje.

Medvjedi su odlično koristili igrača više, i dali čak dva gola u prvom periodu. No, na samom početku drugog perioda nisu iskoristili dvije minute Scholza. U trećini bez pogodaka veliki doprinos dao je Robi Kristan braneći pokušaje Oberkoflera, McKenzia i Warda, a protivnici apsolutno ništa nisu napravili ni u situaciji 'četiri na tri' pune dvije minute. Što se Medveščaka tiče, Greg Day je imao najbolju priliku u kontri, no spetljao se i nije uspio uputiti udarac, dok je Kinasewichev udarac zaustavio Westlund.

Posljednju trećinu otvara šut Haindingera, no Kristan je na mjestu. U šestoj minuti Kinasewich postiže drugi gol večeras, 30. ukupno u sezoni. Suci su digli ruke za dvije minute kazne Linza, nakon čega Kristan izlazi s vrata, a ulazi šesti igrač. Banham je odlično proigrao za Kinu koji s lakoćom poentira.

Jonathan Filewich imao je nekoliko šansi u posljednjem periodu, no niti jednom se nije uspio upisati u strijelce. Ipak, momčad Linza uspjela je doći do jedinog pogotka upravo nakon njegovog isključenja. Justin Keller je pucao, a Reid Cashmann ugurao pločicu u mrežu. Samo minutu potom Kristan je uspješno riješio gužvu pred svojim golom, dok je susret zatvorio Filewich novim pokušajem.

Premda nije uspio ostati netaknutog gola, vrijedi spomenuti kako je Robert Kristan imao 40 obrana, uz jedan primljen pogodak. Za Medveščak, po dva pogotka postigli su Prpić i Kinasewich, obojica igrači treće linije.


Tekst: Martina Oštrić / SportNet.hr

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Komentari