Medvescak - Villach: Prekrasan završetak bajke u Areni

Objavljeno: 28.01.2011. 21:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Medveščakovo druženje sa zagrebačkom Arenom nije moglo ljepše završiti. U dugo vremena obostrano sjajnoj utakmici u sklopu 43. kola EBEL-a naš je predstavnik svladao austrijski Villach 7:2 i još jednom priuštio svojim brojnim navijačima mnogo razloga za veselje...piše Borna Rupnik za SportNet.hr

Više od 40 minuta trajala je izvanredna, ravnopravna borba na ledu Arene, a Medveščak je za oproštaj pripremio furioznu treću trećinu i naposljetku pregazio svoje suparnike iz Villacha, iako je i ovoga puta zaigrao oslabljen za napadača Donalda MacLeana i braniča Miroslava Brumerčika, koji se tako ipak nije uspio predstaviti na ovoj velikoj pozornici.

Nije bio loš početak Medvjeda, u dva su navrata zamalo pronašli put do Villachove mreže, no goste je spašavao i okvir, a mogao se i bolje iskoristiti prvi igrač više za domaćine. Austrijanci su se, s druge strane, ugledali na sve dosadašnje Medveščakove protivnike u Areni - KAC, Vienna Capitalse i Olimpiju - te prvi poveli. Akciju Dereka Damona i Matthewa Ryana rutinski je okončao Joshua Langfeld u osmoj minuti.

Srećom, Medveščak je brzo smogao snage za odgovor. Samo četrdesetak sekundi kasnije Ryan Kinasewich puca s lijeve strane i pak se našao iza leđa Bernharda Starkbauma. Na ulasku u 11. minutu isključen je John Hećimović, Villach je pritisnuo, Robert Kristan pohvatao sve što je trebalo, a tada je uslijedio brzi protunapad s igračem manje kojeg je spretno realizirao T.J. Guidarelli za preokret i bučno odobravanje 15.000 gledatelja.

Do kraja prve trećine rezultat se više nije mijenjao, premda je Starkbaum bio na novim iskušenjima i pokazao nekoliko vrlo dobrih reakcija. Nekoliko je udaraca Medvjeda otišlo i malo pored gola, a Villach se četiri minute prije odmora počeo veseliti poravnanju, no suci su nakon pregleda snimke poništili pogodak zbog ometanja Kristana pred njegovim golom.

U drugoj dionici susreta hokejaši iz Villacha imali su razdoblja pune inicijative kojih su se Zagrepčani teško oslobađali - posla su imali i Kristan i suci - no jedini je pogodak ipak pao na Starkbaumovoj strani leda. Igrala se 30. minuta kada je Guidarelli sjajno proigrao Andyja Sertića, a domaći branič okončao brzu akciju za 3:1.

Mogli su igrači Douglasa Bradleyja i do četvrtog gola, no u dvije-tri izvanredne šanse, pogotovo one Kinasewicha, pak jednostavno nije želio preko crte. Zaključno sa sirenom Starkbauma je matirao i Robby Sandrock, no suci su pokazali da je bilo trenutak - prekasno.

Sandrockov je pokušaj nadoknađen na otvaranju završnih 20 minuta susreta. Hećimović je lijepo obišao gol i poslužio Kinasewicha, koji je neumoljiv za 4:1. Tada se sve otvorilo: unutar samo nekoliko minuta Hećimović na "povratnu" asistenciju Kinasewicha povisuje na 5:1, Jonathan Filewich spretno zabija šesti nakom odbijenog paka, a na listu strijelaca u svom debitantskom nastupu upisao se i mladi Borna Rendulić, koji je ovoga tjedna stigao iz Finske.

Villachov kapetan Jonathan Ferland ublažio je poraz u samoj završnici, no slavlje je na tribinama već davno počelo. Dva vrijedna boda u borbi za doigravanje su u džepu, a dojam iz Arene ostat će još puno, puno dulje.

Ančić i Čilić

Čast da u završnoj utakmici Medvjeda u Areni podbace pak pripala je hrvatskim teniskim asevima, Mariju Ančiću i Marinu Čiliću, koji su tako svojom pojavom dodatno uveličali prekrasan sportski događaj.

Traži se bušilica

Višeminutni prekid utakmice u drugoj trećini izazvao je nedostatak - bušilice za led. No, ona je naposljetku uspješno pronađena, gol je vraćen na mjesto i igra se mogla nastaviti.


Tekst: Borna Rupnik / SportNet.hr

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Komentari