Medveščakovi Hrvati optužuju: Neki su stranci bez motiva

Objavljeno: 15.02.2011. 08:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Hokejaši Medveščaka doveli su se u jako tešku situaciju nedjeljnim porazom od Jesenica (2:5). Zbog loše forme malo je onih koji vjeruju da će medvjedi u doigravanje. A ni ozračje u momčadi više nije blistavo.

– Neki strani igrači igraju ispod svake kritike, bez motiva i volje. Kao da im je svejedno hoćemo li u doigravanje ili ne – rekao je jedan mladi hrvatski igrač Medveščaka.

A baš ti mladići - Kanaet, Blagus, Rendulić, Šijan i ostali - jedino su pozitivno iz nekoliko posljednjih utakmica. Šteta samo što njihovu borbenost i želju ne slijede svi igrači.

– Sezonu smo trebali prelomiti dok smo igrali najbolje, sada smo pali i teško ćemo do doigravanja. Neki igrači u susretu protiv Jesenica nisu mogli ni klizati, padali su na koljena od umora. Moramo se što prije pokušati oporaviti, te učiniti sve da izborimo doigravanje. No, bit će to jako teško – smatra predsjednik kluba Damir Gojanović najavljujući i čistku u svlačionici nakon sezone.

Nije želio govoriti o imenima, ali je jasno da je na listi za odlazak najneefikasnija napadačka linija lige - Guidarelli, MacLean i Day. Posebno je fascinantna neefikasnost MacLeana, koji na gol čeka 84 dana, odnosno 1386 minuta.

Negativan niz u posljednjih pet utakmica (samo dva osvojena boda) medvjedi će pokušati prekinuti u utorak u Beču (19.15 sati) gdje gostuju kod Capitalsa. Vjerojatno nisu mogli izabrati težu utakmicu za izlazak iz takve situacije, jer bečki je led jedini na kojemu nikada nisu pobijedili. U pet utakmica u dvije sezone ostali su bez boda, uz gol-razliku 9:27.

Bez sponzorskih bonusa

No, medvjedima su bodovi nužni, jer Jesenice s kojima dijele 8. mjesto bolje su u međusobnim ogledima, a imaju i puno lakši raspored.

Ne uđe li u doigravanje Medveščak će ostati i bez sponzorskih bonusa. Makar, novčano neće puno izgubiti jer klub barem neće morati isplatiti ugovorene bonuse igračima za ulazak među osmoricu.

– Neće biti kraj svijeta ne uđemo li u doigravanje, no nadam se da će nam onda to barem poslužiti kao dobra škola za sljedeću sezonu – zaključio je Gojanović.

Komentari