Medvjedi pobjedili vodeće u ligi i nahranili 6.000 navijača

Piše: eVz / VLM

Objavljeno: 08.01.2011. 11:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

U Ledenu dvoranu opet se vratila hokejaška euforija. Pred 6000 navijača Medveščak je u 36. kolu EBEL-a nokautirao vodeći KAC 4:0 (1:0, 3:0, 0:0), a golove za medvjede zabili su Banham, Day, Prpić i Kinasewich.

Osim pobjede, medvjedi su svoje navijače i nahranili. Naime, sponzor medveščaka McDonalds obećao je da će u slučaju pet postignutih golova domaće momčadi svi navijači u dvorani besplatno dobiti hamburger. Zabili su jedan manje, no sponzor je ipak progledao kroz prste.

Kristanovih 40 obrana

Potkraj utakmice na klupi se pročulo da moramo zabiti još jedan gol, trudili smo se, no nije išlo. Drago mi je da je sponzor ipak nagradio naše navijače. Zaslužili su to navijanjem – rekao je kapetan Medveščaka Alan Letang.

– Uh, McdDonalds i Gavrilović moji su najdraži sponzori – priznao je lički div od 202 cm i 100 kilograma Joel Prpić te dodao:

– Cijelu utakmicu smo stiskali, odigrali smo u jednakom ritmu.

Svoj prvi gol iz igre u dresu Medveščaka jučer je zabio Greg Day, dok je Robert Kristan imao 40 obrana, te već pet put ove sezone ostao netaknute mreže u cijeloj utakmici.

Objasnio je Prpić otkud ovakva drastična promjena nabolje u igri i rezultatima.

– Predsjednik nam je na nedavnom sastanku rekao da zaboravimo sve poraze, da konačno počnemo igrati, te pobijeđivati pred domaćom publikom, inače će Arena biti prazna. Evo, poslušali smo ga – rekao je Joel Prpić.

Jesenice i Alba izgubili

A utakmice u Areni ipak će se igrati, Ingra je jučer neslužbeno potvrdila da će otvoriti vrata Medveščaku. Tvrtka TD Lanište, koja je u vlasništvu Ingre, planira otvoriti Arenu s tim da bi ta tvrtka na sebe preuzela upravljanje tim objektom. Do sada je Arenom upravljao Zagrebački holding.

– U srijedu navečer iz Austrije i Slovenije u Arenu stižu kamioni s opremom – potvrdili su iz Medveščaka.

Rezultati 36. kola: Medveščak - KAC 4:0, Linz - Villach 3:2 (p), Olimpija - Vienna Capitals 4:3 (p), RB Salzburg - Alba Volan 4:1, Graz - Jesenice 4:2. Poredak: KAC 50, RB Salzburg 48, Vienna 45, Villach 44, Graz 40, Olimpija 37, Linz 37, Medveščak 34, Jesenice 31, Alba 28 bodova.

Bradley zasad ostaje

Nema vijesti u vezi novog trenera, Douglas Bradley zasad ostaje na klupi.

- Čekamo, gledamo, radimo na tome, ali zasad Bradley radi odličan posao, te ga nećemo mjenjati – kaže Ljubić.

Thomas Guidarelli opet trenira s medvjedima. Iako su ga nakon dolaska Grega Daya otpisali, od srijede je Guidarelli opet na ledu s momčadi.

– Moguće je da ga vratimo u momčad – rekao je Ljubić, dok je Guidarellijev agent Jure Košir dodao:

– Imamo ponudu iz engleske i 2. švicarske lige, ali mislim da T. J. ima mjesta i u Medveščaku.


Agencija VLM

Komentari