Mravi ponovno do Kupa, već trećeg u četiri godine

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 11.02.2011. 08:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Košarkaški mravi iz Trnskog osvojili su treći Ćosićev kup u posljednje četiri godine. Zagreb je u finalu morao najprije pobijediti svoje slabosti, a potom i jakog suparnika (91:85). Zadar je pružio snažan otpor, ali ne i dovoljan za novo iznenađenje.

Tihomir Bujan, tvorac čuda protiv Cedevite, oslonio se na svoje iskusne igrače, a oni su u posljednje dvije minute promašili četiri slobodna bacanja (Longin i Brown po dva). Da je više vjerovao onima koji su dan prije priredili senzaciju, možda bi Zadrani sinoć i slavili. Boisa je na dan finala pristao na nagodbu, stigla su tri autobusa navijača, Zadrani su zaigrali kompletni, no polufinalna čarolija kao da se izgubila.

– Dečki su bili previše iscrpljeni od pothvata u polufinalu, a Olivari se i ozlijedio – branio se Bujan.

Zagrebaši su se uspaničarili kada je njihov najbolji igrač Luka Žorić u prve dvije minute susreta napravio tri prekršaja.

– Gotovo su mi sve lađe tada potonule – priznao je Žorić (devet koševa).

Na njegovu sreću, leđa je podmetnuo Mario Kasun (27 koševa, 9 skokova) i postao igračem turnira.

– Uhvatili su nam čak 22 napadačka skoka. Srećom, Kasun je zabijao kada nitko nije mogao – ustvrdio je kapetan Kruno Simon kojem je ovo bio treći kup, baš kao i njegovu treneru.

Erjavec je bio pobjednik kupa 2008. i 2010., ali tada kao pomoćnik Pavličeviću, odnosno Bajramoviću. Prvi put je to kao glavni trener, nakon samo tri mjeseca samostalnog rada. Njemu je u završnici ove utakmice ruku pružio 36-godišnji Mulaomerović. Nakon što je Zadar poveo 71:63, Mula je pogodio tricu, pa dvicu te položio za prvo vodstvo Zagreba (75:74).

– Drago mi je da su Zadrani igrali kompletni, da našoj pobjedi nitko ne može prigovoriti. Dominirali su 25 minuta – priznao je Mulaomerović.

Statistika je istaknula još jednog zagrebaša, tihog momka velike energije.

– Ne zaboravite Mašića. Bio je fantastičan u obje utakmice – isticao je Erjavec hvalivši svog defenzivnog specijalca koji je sudjelovao u kroćenju najboljeg Zadrova igrača Marka Cara.

Mravima još dva zadatka

Pobjednicima kupa u Ciboninim klupskim prostorijama nazdravio je predsjednik kluba Davor Jelavić u društvu dopredsjednika Tomislava Karamarka.

– Pred vama su još dva velika zadatka – kazao je predsjednik misleći na NLB ligu i domaće prvenstvo.

Kapetan Simon nije gledao tako daleko.

– Sljedeću utakmicu igramo za 10 dana. Moramo ovo dobro proslaviti.


Agencija VLM

FOTO: Nenad Dugi / CROPIX


Komentari