Mumlek: Ni sam ne znam kakvi smo

galerija-images/150216_Press-NK-Varazdin

Objavljeno: 16.02.2015. 14:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Dva su tjedna do početka trećeligaške nogometne sezone, tijekom kojih će izabranici novog trenera NK Varaždina, Miljenka Mumleka, odigrati još dvije provjerne utakmice.

U dosadašnjih pet "krojači" su upisali četiri uvjerljive pobjede i jedan – jednako tako – uvjerljiv poraz. Redom su Varaždinci pobjeđivali čakovečku Slogu 9:1, Nedelišće 2:0, Zelengaj 9:0 i Bedenicu 8:1, ali su i izgubili u Zagrebu od B momčadi Dinama – 6:1. Baš ti "šareni" ishodi kod novog trenera NK Varaždina Miljenka Mumleka izazivaju nepoznanice.

- Priznajem da ni sam ne znam kakvi smo. Igrali smo dosad samo s niželigaškim momčadima i njima smo punili mreže, s druge strane smo u onoj najjačoj utakmici, protiv druge momčadi Dinama, doživjeli težak poraz. Opet, i u toj smo utakmici više od 50 minuta sjajno parirali, da bi čitavim nizom početničkih grešaka sami kumovali visokom porazu – govori Miljenko Mumlek, koji je upravo zbog velikog neiskustva svoje momčadi tek umjeren optimist i glede proljetne prvenstvene utrke.

- Siguran sam da sa svima možemo igrati, ali ne mogu biti siguran i hoćemo li i u kojoj mjeri uspjevati izbjeći individualne greške. A upravo o tome ovisit će rezultati. S obzirom da nema smisla pred ovu mladu momčad stavljati prevelike imperative, naš je osnovni cilj izboriti siguran opstanak. A naravno, bilo bi super ako uspijemo napraviti i koji korak više, poboljšati sadašnji plasman.

Varaždin je, podsjetimo, jesen završio na 10. mjestu, a proljeće će otvoriti druge subote protiv BSK-a iz Bijelog Brda. U međuvremenu će "krojači" odigrati još dvije provjerne utakmice – u srijedu (15:30 sati) u Nedelišću, dok na generalku dolazi slovenski prvoligaš Zavrč kojeg trenira Mumlekov prethodnik na klupi Varaždina, Ivica Solomun. Utakmica Varaždin – Zavrč igra se u subotu u 15 sati na stadionu Varteksa. Mumlek pak je za kraj prokomentirao zašto je u svojim premijernim pripremama u ulozi trenera birao lakše, niželigaške protivnike iz bliže okolice.

- Nas je u kadru svega 17 i svaka je kvalitetna prinova dobrodošla. Naš je cilj bio te utakmice dobivati uvjerljivo i zbog naše atmosfere, ali i zbog poruke svim onim kvalitetnim igračima koji igraju u tim klubovima da im se isplati doći u našu sredinu, uložiti u sebe i svoju nogometnu budućnost jer je NK Varaždin i sada kao trećeligaš institucija, razina više što se tiče organizacije, rada, mogućnosti napretka. Možda neki u tim klubovima i zarade nekakav novac, ali gledajući dugoročno jasno je odakle mogu dalje, više, bolje – poručio je dugogodišnji "plavokosi poslovođa", kako su godinama popularnog Čoleta zvali varaždinski ljubitelji nogometa.

{gallery}150216_Press-NK-Varazdin{/gallery}

Komentari