međunarodni karate turnir

Na jučerašnjem natjecanju karatisti Karate kluba Varaždin osvojili su čak 13 medalja!

Objavljeno: 27.11.2016. 13:41

Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Jučer je u varaždinskoj Areni, a u organizaciji Karate kluba Varaždin, održan međunarodni karate turnir pod nazivom '12. Kup Sveti Nikola', koji je okupio više od 400 natjecatelja i natjecateljica iz 57 klubova iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Unatoč brojnoj konkurenciji u gotovo svim kategorijama, karatistice i karatisti KK Varaždin ostvarili su sjajne rezultate osvajanjem tri zlatne, isto toliko srebrnih, te sedam brončanih medalja.

Do zlata su stigli Dorian Kalajdžija, Leona Gulija i Teodor Belaj. Varaždinci su pokazali dominaciju u kategoriji mlađih kadeta jer su brončane medalje osvojili Mateo Jakopanec i Tibor Kovačić. Tibor je broncu osvojio i u kategoriji učenika iznad 46 kg.

Tin Herceg osvojio je srebrnu medalju u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg, a u istoj kategoriji Lovro Rozman je stigao do bronce pobjedom protiv aktualnog prvaka Hrvatske, Dominika Kučana iz Velike Gorice. Treće srebro za Karate klub „Varaždin“ osvojio je Matija Matić u kategoriji cicibana iznad 26 kg. 

Bronce su za varaždinski klub osvojili i Luka Erceg kod kadeta iznad 70 kg te Manuel Lukačić i Adam Cestar u kategoriji cicibana do 26 kg.

Zahvaljujući odličnim rezultatima i osvajanju čak 13 medalja, Karate klub Varaždin u ukupnom je poretku zauzeo sjajno 4. mjesto od 57 klubova koji su se natjecali.

Komentari