2. Pokal Grofa Draškovića

Na Trakošćanu novi uspjesi atletičara Slobode

Objavljeno: 06.07.2016. 16:20

Zadnja izmjena: 06.07.2016. 16:20

Atletski klub Sloboda, uz pomoć Run Croatia i Stotink, protekle je nedjelje na Trakošćanu  organizirao drugu utrku za „Pokal grofa Draškovića“. Paralelno su održane dvije utrke  s jednim zajedničkim startom u 11h (glavna utrka na 10 km i utrka građana na 5 km).

Uz malo osvježenje te ugodnu temperaturu za trčanje, okupila se zaista lijepa brojka trkača od kojih je 280 završilo utrku i došlo do cilja u samom dvorcu. U glavnoj utrci na 10 km pobijedili su atletičari Slobode  Valentina Belović ispred Višnje Bunić, također iz AK Slobode, i Dubravke Vešligaj (AK Maksimir) te u muškoj konkurenciji Igor Goričanec ispred Ante Živkovića (AK Dubrovnik) i Marcela Labaša. Imena apsolutnih pobjednika i pobjednice u glavnoj utrci na 10 km biti će ugravirano u prijelazni mač grofa Draškovića. Kod juniorki, u utrci na 5 km, pobijedila je Ella Bogdanović iz Slobode.

Zanimljivo je spomenuti kako su u samoj utrci sudjelovali, a i dobro otrčali, osobno grof Nikolaus Draskovich i njegova supruga grofica Rula koja je bila ukupno 16. dok je u svojoj kategoriji osvojila 5. mjesto. Grof Nikolaus je zauzeo ukupno 17. mjesto a u svojoj veteranskoj kategoriji  plasirao se na 8. mjesto.  Mnogim trkačima i trkačicama ova će utrka zasigurno ostati u lijepoj uspomeni jer je zaista jedinstven doživljaj trčati po prekrasnoj stazi oko trakošćanskog jezera i uživati u veličanstvenom ambijentu dvorca Trakošćan. Po završetku utrke održano je jproglašenje pobjednika, a nagrade i medalje uručivao je osobno grof Nikolaus Drašković.

Komentari