na vanovskom ceneru

Kaniški i Cenko o svojoj pobjedi u Ivanovcu, Cenko uz bol u finišu 'prešišao' za prvo mjesto

Objavljeno: 26.06.2017. 11:17

Zadnja izmjena: 26.06.2017. 11:18

Foto: facebook

Četvrta utrka u Ivanovcu pod nazivom „Vanovski cener“ održana je prošlog četvrtka po velikoj vrućini, a odazvalo se ukupno 139 natjecatelja, od čega 86 na duljoj stazi od 9,3 km te 53 na kraćoj od 2,8 km.

Mateja Kaniški iz AK Varaždin dotrčala je ispred Ane Pavčec Kregar i Lee Mrak, obje iz varaždinskog TK Marathon 95.

- Sama utrka bila je vrlo dobro organizirana od staze do okrijepe koja je bila duž cijele staze. Rezultatom sam zadovoljna s obzirom da je vrućina i sparina bila ogromna tijekom utrke, te je zbog toga i samu utrku bilo malo teže za otrčati. Ljudi oko staze i navijači su bili odlični, pružali su nam moralnu podršku duž cijele utrke. Sljedeće godine ako će biti sve uredu dolazim ponovno, uvijek je užitak trčati uz dobre trkače i ovaku publiku. - rekla je Mateja Kaniški, pobjednica ove utrke.

Na 9,3 km, što je bila i osma utrka Kupa sjeverozapadne Hrvatske, prvi su ciljem prošli Tihomir Cenko iz AK Varaždin ispred Đure Komlenovića iz Cjevomonta Kutina i Darka Petaka iz UKS Bedenec u muškoj konkurenciji.

- Bilo je jako teško zbog velike vrućine, na 7km me primio grč za nogu i mislio sam da ću morati odustati...usporio sam, ali uspio sam se vratiti, i u finišu zadnjih 200m prestići do tada vodećeg trkača. Sljedeća utrka će mi biti 2. srpnja na Trakošćanu gdje bježimo 2 kruga oko jezera, odnosno trčati ću 10km dugu stazu. - kaže Tihomir Cenko, pobjednik ove utrke.

Na stazi duljine 2,8 km u muškoj konkurenciji prvi su bili Edi Petak iz UKS Bedenec i Marina Bulić iz AK Varaždin. Dodajmo da nakon osam utrka u Kupu SZ Hrvatske vode Dinko Solić iz AK Varaždin i Višnja Čonkaš iz AK Međimurje.

 

Komentari