Nogomet: Varaždin slavio 1:0 protiv "kombiniranog“ Zavrča

Objavljeno: 21.02.2015. 19:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U generalki za trećeligaško proljeće nogometaši Varaždina pobijedili su pogotkom Ivanovića 15 minuta prije kraja „B“ momčad slovenskog prvoligaša Zavrča.

Bio je to sraz momčadi dva varaždinska trenera, obojice novaka na svojim klupama, Miljenka Mumleka koji je ove zime započeo svoj debitantski trenerski staž kao trener Varaždina te Ivice Solomuna kojeg je upravo Mumlek naslijedio na VŽ-klupi jer je Solomun preuzeo klupu slovenskog prvoligaša Zavrča. I jedan i drugi imali su svoje motive za uspjeh, bez obzira što je Solomun izveo kombiniranu postavu bez udarnih igrača koji su jučer igrali protiv također prvoligaša Slovenije Radomlja (pobjeda Zavrča 2:1).

U utakmici bez puno pravih prilika dugo se čekalo i na prvi, pokazalo se i jedini pogodak. Igrala se 75. minuta kad je Patrik Tuđan opalio s nekih 20 metara, pogodio prečku, a odbijenu loptu obrambeni su igrači Zavrča oklijevali izbiti. Pa je ista došla do Ivanovića, koji je zapucao u prvi kut pod prečku za 1:0. Mogao se šest minuta kasnije Ivanović i dvostruko proslaviti nakon sjajnog proigravanja Kučka, izbio je sam pred gostujućeg vratara, međutim s ruba šesnaesterca pucao je – pokraj gola.

Varaždin je ovom pobjedom zaključio ciklus ovozimskih pripremnih utakmica, upisavši ukupno u sedam utakmica šest pobjeda i jedan poraz, uz gol razliku 35:9. Na redu je prvenstvo, u sklopu prvog proljetnog kola Treće HNL iduće subote gost Varaždina bit će BSK iz Bijelog Brda, mjesta u općini Erdut smještenog gotovo na samoj granici Hrvatske i Srbije.

Komentari