Nogometna subota: Varaždin ugošćuje Oriolik, derbi Dubravke i Sračinca

Objavljeno: 14.03.2015. 11:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Zoran Stanko

Na rasporedu je nogometom bogata subota, a odigrat će se susreti 3.HNL Istok, Međužupanijske lige i Prve županijske lige te Druge županijske Istok i Zapad.

Trećeligaši od 15 sati igraju susrete 18. kola. Varaždin i Podravina u dva proljetna kola ostvarili su po dva remija. Varaždinci drže 12. mjesto, dok su Ludbrežani na šestom mjestu ljestvice. U subotnjem kolu nogometaši Miljenka Mumleka dočekuju pretposljednju momčad lige, Oriolik.

- U ovoj smo utakmici izraziti favoriti s obzirom da smo istu ekipu na jesen pobijedili gostujući kod njih. Ekipa je kompletna i svi će biti na raspolaganju te vjerujem da ćemo pobjedom zaokružiti ciklus od tri utakmice s pet osvojenih bodova i bez poraza - rekao je Miljenko Mumlek, trener Varaždina. Njegovog kolegu Slobodana Sudeca čeka teži posao. Podravina gostuje kod petoplasiranog Vukovara 1991, a plave bluze nadaju se barem bodu.

- Vukovar je domaćinska ekipa pa bi nas zadovoljio bod, no ako se ukaže prilika uzet ćemo i puni plijen - zaključio je Sudec, najavivši subotnji susret.

U Međužupanijskoj ligi u isto vrijeme na rasporedu su četiri susreta, a u akciji su najbolje plasirani varaždinski klubovi. Sedmoplasirani Zadrugar gostuje kod Ivančice u Ivancu gdje ne bi trebao imati težak zadatak, no teži posao čeka šestoplasirani Zelengaj koji gostuje kod Poleta u Sv. Martinu na Muri.

U Prvoj županijskoj ligi u subotu su na rasporedu dva susreta. U Turčinu se igra vječiti derbi između domaće Dubravke i Sračinca. Turčinski nogometaši u prvom dijelu sezone slavili su s minimalnih 1:0 te tako vrlo sretno i spretno stigli do slavlja. Što se tiče bodovnog stanja, momčad iz Turčina drži 11. mjesto lige, dok su Srakari posljednji pa Dubravka ima ulogu favorita.

Napet će biti susret tuhovečkog Poleta i Rudara 47.

U proljetni dio sezone kreću nogometaši u 2.ŽNL Istok i Zapad. U istočnoj diviziji u subotu igraju varaždinska Mladost i Sloboda Tužno te Udarnik 32 i toplička Mladost u Gornjem Kučanu.

U zapadnoj diviziji u subotu od 15 sati susreću se Mladost i Vratno u Družbincu.

Komentari