Novi trener Slaven Belupa uoči gostovanja u Varaždinu

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 15.03.2011. 13:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: nk-slaven-belupo.hr

Novi trener Slavena Belupa Roy Ferenčina s igračima je jučer ujutro odradio prvi trening. Situacija na prvenstvenoj ljestvici daleko je od idealne, druga liga “bježi” samo dva boda

- Slaven Belupo trenutačno ne stoji dobro, realnost je borba za opstanak. Neće biti lako, imamo težak raspored, u međuvremenu nas očekuju i polufinalne utakmice s Dinamom, no vjerujem u sebe i igrače. Očekujem da ćemo izboriti ostanak u ligi, a sljedeće sezone, kad napravimo selekciju, postići znatno bolji rezultat. Slavenu Belupu mjesto je među četiri-pet momčadi - rekao je Ferenčina, koji je usko vezan uz Koprivnicu jer je kao igrač ondje u sedam godina odigrao 172 utakmice i pritom postigao 11 golova, a godinu i pol bio je pomoćnik treneru Elvisu Scoriji.

Voljeli su ga i navijači jer je uvijek davao 150 posto na travnjaku.

- U Koprivnici sam proveo najljepše igračke dane, ali od starih zasluga se ne živi, treba se neprestano dokazivati - istaknuo je Petkovićev nasljednik, za kojeg ima samo riječi hvale i kaže kako je davanjem ostavke pokazao da mu je stalo do kluba.

Ferenčina smatra da su igrači najveći krivci kada su rezultati loši, ali isto tako njima pripadaju i najveće zasluge kada su oni dobri.

- Ja sam tu da ih pokrenem kako bi dali maksimum od sebe. Želim da ovi dečki shvate nogomet na način kako smo ga shvaćali Pavo Crnac, Pero Bošnjak i ja, da ostavljaju srce na terenu, da dres natope znojem. Ako u tome uspijemo, ne bojim se za budućnost Slavena Belupa - rekao je Ferenčina i najavio drastične promjene u sastavu i odnosu prema igri.

- Sa svim svojim momčadima igrao sam ofenzivno, tako će biti i ovdje. Neka drugi misle o nama, a ne obrnuto. Sve ćemo napraviti da to izvedemo. Pritom nam treba velika podrška navijača i zato ih pozivam da nas podrže, a mi ćemo im se znati odužiti.

Nogometaši Slavena Belupa, iako im je to zabranjeno, posljednjih mjeseci sve češće su viđeni u kladionicama, kazinima, a nerijetko i u noćnim provodima. Novi trener jasno je dao do znanja što misli o tome.

- To je bilo prije mene, toga više neće biti. Disciplina mora biti na terenu, ali i izvan njega. Ipak su oni javne osobe. Tko napravi veći kiks morat će napustiti klub - naglasio je Ferenčina.

Na tu temu nadovezao se i tehnički direktor Slavena Belupa.

- Klub je još prije utakmice s Rijekom uveo izvanredno stanje. Uprava je ispunila sve obveze prema igračima, ništa im ne nedostaje. Na kraju ćemo podvući račun, ali moraju biti svjesni da se sada bore za svoje egzistenciju - kazao je Robert Kerovec i potvrdio da je klub igrače za loše igre uvjetno kaznio, no to mogu poništiti ako do kraja senzone poprave rezultat.

Na pitanje hoće li ponovno posegnuti za baseball palicom, kojom je svojedobno udario po ploči u svlačionici Lokomotive, kako bi podigao momčad, Ferenčina je rekao:

- Ovoj momčadi takve stvari ne trebaju, predobro su plaćeni da bi ih posebno trebalo motivirati.

Roy Ferenčina komentirao je ostavku Ljupke Petrovića, koji je tijekom jesenske polusezone upravo njega naslijedio na klupi Lokomotive.

- Slaven Belupo i Lokomotiva dva su potpuno različita kluba. Farmaceuti su godinama u prvoj ligi, igraju na iskustvo i kvalitetu, dok 50 posto igrača Lokomotive čine mladi igrači, koji nerijetko preskoče dva-tri ranga. Njih je jako teško tamo naviknuti na profesionalni način života. Vjerujem da je i to jedan od razloga zašto se Petrović odlučio na odlazak.


Agencija VLM



Komentari