Od nedjelje dva predsjednika HNS-a, koji je pravi?

Objavljeno: 18.02.2011. 08:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Od nedjelje HNS će prvi put imati dva predsjednika. Kamo će Marković kada Štimac dođe na posao u Rusanovu?

U namjeri da domaću i međunarodnu javnost uvjeri kako njezina nedjeljna skupština ima potpuni legalitet, Štimčeva struja bavi se mišlju da iz odlučivanja o svojim odlukama izuzme zagrebački Ured za opću upravu, u čiju neutralnost sumnja nakon što je taj ured hladno verificirao Markovićevu pobjedu od 17. prosinca 2010. godine.

Iscrpljujuća bitka

Tako bi se Štimac mogao obratiti nekom drugom uredu državne uprave, izvan metropole, ili pak unaprijed prihvatiti poraz kod Bandićevih birokrata, pa čekati pravorijek Ministarstva uprave. Uglavnom, bitka za dokazivanje legalnosti bit će duga i iscrpljujuća...

Scenarij za nedjelju već je odavno izvjestan. Ne bude li iznenadne Mamićeve diverzije, Štimac će u Westinu okupiti najmanje 25 svojih istomišljenika. U skladu s propisima, poništit će sve odluke skupštine od 17. prosinca 2010. i izabrat će ga za predsjednika HNS-a. Najmlađega do sada, s impresivnom igračkom karijerom. Izbore će popratiti vojska novinara, a slika pobjednika bit će odaslana i u svijet...

To je, dakle, nedjelja, ali što donosi – ponedjeljak? Što ako samouvjereni Štimac jutro nakon pobjede odluči doći na posao u Rusanovu, zauzme predsjednički ured i kod tajnice Marije Nemet naruči prvi predsjednički cappuccino? Hoće li Vlatko ustati u praskozorje i spriječiti “okupaciju”?

Nema dvojbe da ulazimo u razdoblje nezapamćenoga kaosa u Kući nogometa, u kojemu ni jedna strana neće ustuknuti dok joj to ne sugerira netko “odozgo”. Marković, doduše, djeluje umorno i nezainteresirano i možda mu je zaista puna kapa svega, ali kao Mamićev vojnik nema pravo na povlačenje.

Hoće li o pobjedniku na kraju presuditi Ministarstvo uprave i znači li to uplitanje politike u rad Saveza, što Uefa strogo brani?

– To nikako ne bi značilo uplitanje politike jer to nije rasprava u Hrvatskom saboru o predsjedniku HNS-a. Ministarstvo uprave samo je tijelo državne uprave i ne donosi političke odluke – objašnjava pravni stručnjak Ivan Brleković.

Komentari