Olimpija pala u Ljubljani, "Medvjedi" na korak do doigravanja

Objavljeno: 21.02.2011. 15:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Hokejaši Medveščaka, unatoč svim problemima koji ih potresaju, uspjeli su napraviti odlučan korak prema doigravanju EBEL-a. Sinoć su u Ljubljani svladali Olimpiju i dva kola prije kraja regularnog dijela imaju bod viška u bitci za doigravanje.

Ozljede, loša forma, manjak igrača – ključne su riječi koje su u proteklih nekoliko tjedana najviše puta izgovorene u klupskim prostorijama i svlačionicama KHL Medveščak. Nizom loših rezultata u proteklih nekoliko tjedana "medvjedi" su kompromitirali svoj plasman u doigravanje, ali u foto finišu regularnog dijela Medveščakovci su ipak uhvatili zamah.

U petak su na domaćem terenu svladali Graz, a sinoć je u Ljubljani pala i Olimpija pa su "medvjedi" sa svježa četiri boda preskočili Jesenice na osmom mjestu koje vodi u doigravanje EBEL-a.

Olimpija pala u Ljubljani

Sinoć je u Ljubljani bilo vrlo napeto jer ta je utakmica u kabini "medvjeda" označena kao presudna u borbi za doigravanje. "Medvjedi" su krenuli "na glavu" i uspjeli povesti sredinom prve trećine golom Andya Serticha "s plave". Do kraja prve, cijelu drugu i gotovo cijelu treću trećinu utakmice "medvjede" je na životu održavao fantastični Robert Kristan koji je svojim obranama podsjetio na velikog Dominika Hašeka.

No, tri i pol minute prije kraja ni Kristan nije mogao zaustaviti udarac koji je uputio Žiga Pance i utakmica je otišla u produžetak. Produžetak koji je ovaj puta bio itekako sretan za "medvjede".

U drugoj minuti produžetka branič "medvjeda" Kenneth Macaulay uputio je očajnički udarac prema vratima Olimpije gotovo s centra. Vratar domaćih izašao je s vrata i palicom uspio obraniti udarac, odbivši pločicu u vis. I dok su svi očekivali da će pločica izaći van terena i da će igra biti nastavljena "bulijem", prevrtljiva pločica se odjednom vratila u teren, a sve je to pratio kapetan "medvjeda" Joel Prpic koji je s(p)retno spremio pločicu u gol i donio važna dva boda svojoj momčadi.

Medveščak je pobjedom u Ljubljani preskočio Jesenice na osmom mjestu tablice koje vodi u doigravanje. No, "medvjedi" imaju samo bod više i u preostala dva susreta regularnog dijela moraju nastaviti s dobrim igrama.

"Medvjede" sutra očekuje gostovanje kod vodećeg KAC-a u Klagenfurtu, a u petak u Ledenoj dvorani Doma sportova dočekuju mađarsku Albu. Jesenice pak sutra na domaćem ledu dočekuju Graz, a u petak gostuju u Villachu kod ljutih neprijatelja, VSV-a.


FOTO: Damir Krajač / CROPIX



Komentari