upoznajte ih izbliza

Troje naših mladih streličara idu u Poreč po medalje na Europskom juniorskom kupu

Objavljeno: 06.07.2017. 20:02

Zadnja izmjena: 06.07.2017. 20:04

Ove nedjelje u Poreču počinje Europski juniorski kup u streličarstvu za 2017. godinu - a troje mladih iz našega kraja odlazi s velikim nadama na ovo jako natjecanje. Ovdje vam ih predstavljamo - jer su oni već pokazali da spadaju u vrh Europe i svijeta.

Radi se o 18-godišnjem Alenu Remaru i 16-godišnjoj Amandi Mlinarić iz Varaždinskog streličarskog kluba te 15-godiišnjoj Tihani Kovačić iz streličarskog kluba Navaho Jalžabet. I sve troje su već postigli iznimne rezultate.

Amanda Mlinarić dvostruka je svjetska rekorderka za kadetkinje u složenom lukom na 2x50 metara, sa 699 krugova od 720 mogućih, koje je ispucala na turniru u Čakovcu u travnju ove godine, te 148 krugova, od 150 mogućih, u raspucavanju, također na 50 metara, koje je ispucala u prošlog mjeseca u Mariboru. U njezinom „vlasništvu“ su gotovo svi državni rekordi u kategoriji  djevojčica do 14 godina u složenom luku.  Amanda se streličarstvom bavi od rujna 2011. godine.

Alen Remar aktualni je svjetski juniorski prvak u zakrivljenom luku (olimpijskom luku) u disciplini FIELD iz Dublina 2016 godine. Neki Alenovi rekordi iz prošle godine spadaju u sam Europski vrh – 684 kruga iz slovenskog Kamnika prošle godine samo je dva kruga manje od Europskog kadetskog rekorda. Ove godine je u dvorani srušio 35 godina stari seniorski rekord na 25 metara s 586 krugova, što je samo dva kruga manje od Europskog juniorskog rekorda. Alen se od ove godine natječe u juniorskoj konkurenciji, a već je tri godine kadetski, juniorski i seniorski reprezentativac. Zanimljivo je da je Alenu bilo potrebno tek nešto više od 4 godine da od potpunog početnika stigne do titule svjetskog prvaka, jer se ovim sportom bavi od studenog 2012. godine.

Tihana Kovačić bavi se streličarstvom tek dvije godine, a već spada u sam Europski vrh kadetkinja u zakrivljenom luku (olimpijskom luku) po rezultatima u ovoj sezoni. Na nacionalnoj razini, ove godine ne zna za poraz, a pobjeđuje i u susjednim državama. Zajednički treninzi u Varaždinu ovo troje mladih streličara daje potvrdu da se zajedno može više  i da suradnja dva kluba iz sjeverozapadne Hrvatske može biti primjer ostalim klubovima.

- Očekivanja za nastup u Poreču su visoka, jer je i njihova pozicija kao svjetskih prvaka ili rekordera takva da se ne skrivaju iza izjava "trudit ćemo se" ili "dat ćemo sve od sebe" nego otvoreno najavljuju borbu za medalje. Konkurencija će biti zaista jaka jer su to budući natjecatelji za olimpijske igre u Tokiju 2020. Idemo po medalje. - optmistično najavljuje njihov trener Cvijetoslav Zorman. Iz svega dosad viđenog vjerujemo da je ovaj optimizam itekako utemeljen i očekujemo dobre vijesti iz Poreča.

Komentari