'Pakleni' otputovali za Švedsku, Goluža priželjkuje doček

Objavljeno: 07.01.2011. 17:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Šime Šokota / CROPIX

Bliži nam se još jedno veliko rukometno natjecanje, a naši reprezentativci spakirali su kofere i krenuli put Švedske. Usputna stanica bit će im Pariz, gdje će na pripremnom turniru odmjeriti snage s Južnom Korejom i domaćinom Francuskom te tako odraditi posljednju provjeru pred odlazak na Svjetsko prvenstvo, piše SportNet.hr.

Izbornik Goluža umjereni je optimist pred odlazak na završni turnir u Pariz, ali je svjestan kako je uz Hrvatsku još nekoliko reprezentacija sposobno uzeti medalju.

- Neće nam biti lako u Švedskoj. Imali smo premalo dana za kvalitetne pripreme, a istrošeni igrači koji su nam se posljednji priključili nisu imali dovoljno vremena za oporavak. Znam da naši navijači puno očekuju od reprezentacije, a mi ćemo se potruditi da ih ne razočaramo. Nadam se da smo sve odradili što smo trebali, a momci će dati sve od sebe da naprave dobar rezultat. Kad se sjetim dočeka koje su nam priredili, daj Bože da se nešto tako ponovi. Puno stvari se mora posložiti, bit ćemo skromni kao što smo i uvijek bili, ali nemamo se čega bojati - pred odlazak je izjavio Goluža.

- Na turniru u Francuskoj cilj nam je još malo uigrati ekipu, posložiti neke stvari pred prvu utakmicu protiv Rumunjske, a najbitnije da se sačuvamo od daljnjih ozljeda. Razmišljamo samo o utakmici protiv njih, makar smo svjesni da će se u dvije utakmice, protiv Srbije i Danske, odlučivati o bodovima koje ćemo prenositi u idući krug natjecanja. Svi će biti posebno napaljeni protiv nas, ali očekujem od igrača da daju sve na parketu i da prikažu borbenost i fanatizam kakvu još do sada nisu prikazali - zaključio je izbornik.

O vjerojatnosti da se reprezentativno krilo Ivan Čupić ipak oporavi i priključi reprezentaciji u Švedskoj izbornik je progovorio.

- Ne razmišljam ni najmanje o tome. Na njemu je da misli samo o sebi i svom oporavku, a hoće li i da li će uopće postojati takva mogućnost, razmišljat ćemo naknadno.

Više na SportNet.hr

Tekst: Damir Žbulj /SportNet.hr


Komentari