Pan Legea kup Vidovec: Četvrtfinala puna iznenađenja

Objavljeno: 01.02.2015. 23:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon četiri subotnje, danas je – u nedjelju – odigrano preostalih 12 utakmica četvrtfinala u sve četiri starosne kategorije na 10. Dvoranskom malonogometnom prvenstvu u Vidovcu. I zanimljivo, u 12 utakmica favoriti su slavili samo u – četiri(!) susreta.

U glavnoj, seniorskoj kategoriji, odigrana je samo jedna utakmica, tri su četvrtfinala odrađena dan ranije, u subotu. Nakon Budućnosti, Obreša i Zelengaja posljednji je član „velike četvorke“ Sloboda iz Tužnog, koja je čak 5:1 pobijedila prvog nositelja Plitvicu iz Gojanca. Na papiru veliko iznenađenje, Sloboda će u subotu finale tražiti u općinskom derbiju protiv vidovečke Budućnosti, dok će u drugom polufinalu igrati Zelengaj i Obreš.

Zanimljiv rasplet i u veteranskom četvrtfinalu. Ispalo je da je samo Buffet Mladost iz Biškupca u subotu opravdao ulogu favorita (4:0 nad Slobodom iz Tužnog), u preostale tri nedjeljne utakmice redom su slavile niže postavljene momčadi. Prvo je Plitvica iz Gojanca izbacila po mnogima prvog favorita turnira CB Bilikum slaveći 4:2, onda je i domaćin Nedeljanec (za kojeg je na ovom turniru igrao i prekaljeni Matija Kristić) izgubio od Rudara '47 s minimalnih 1:2, da bi u zadnjem četvrtfinalu Auto-Kol bio vrlo uvjerljiv protiv TRC-a, čak 5:1. U polufinalu će se u subotu sastati Buffet Mladost i Plitvica iz Gojanca, odnosno Rudar '47 iz Ladanja i Auto-Kol.

I u mlađim kategorijama dosta neočekivanih rezultata. I u juniorskom i u pionirskom turniru po dva su favorita prošla, dva nisu, barem gledajući uloge nositelja na papiru. Kod juniora, Lepoglava je s 5:3 izbacila Dubravku, a jalkovečki Varteks s 4:2 Slobodu iz Tužnog. Orač se kao prvi nositelj tek nakon penala provukao protiv Obreša (3:3 pa nakon penala 5:3), dok je drugi nositelj Jerovec bio uvjerljiv nad Beretincom – 3:0. U polufinalu će igrati Orač i Varteks odnosno Jerovec i Lepoglava.

U najmlađoj, pionirskoj konkurenciji, prvi je nositelj Varteks bio super uvjerljiv nad domaćinom Nedeljancom (8:2), u srazu dva Varaždina bilo je 3:0 za na papiru „drugi sastav“, Obreš i Dubravka su remizirali (1:1), nakon čega su nogometaši iz Turčina bili spretniji u penalima (5:4), a Mladost iz Varaždinskih Toplica iznenadila je dosad sjajni Sračinec, minimalnom 2:1 pobjedom. U polufinalu će Varteks na Mladost (VT), odnosno Varaždin 2 na Dubravku iz Turčina.

Polufinalni dan je u subotu, 7. veljače, a finalni dan u nedjelju, 8. veljače.

Komentari