Petek prije zagrebačke Mladosti: Idemo do finala Superlige

Objavljeno: 24.03.2015. 10:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva

Stolnotenisačice Varaždina u utorak od 18 sati u dvorani Srednjoškolac igraju prvi polufinalni susret završnice Superlige. Protivnice su im stolnotenisačice zagrebačke Mladosti, ali iz varaždinskih redova najavljuju pohod na finale.

Varaždinske stolnotenisačice regularni dio Superlige završile su na trećem mjestu sa skorom 13:5. Njihove protivnice, mladostašice završile su druge, a oba poraza doživjele su od Dr. Časla.

U posljednjem kolu Varaždinke su dobro namučile vodeći Dr. Časl, a dobra igra u tom susretu, daje im nadu da mogu protiv najboljih.

- Aktualne prvakinje su visjele kao lusteri. Sada je samopouzdanje na vrhuncu i vjerujem da možemo do finala - rekla je Petra Petek, prvi reket Varaždinki.

Boje zagrebačke Mladosti brane Mateja Jeger, Varaždinka Mirela Đurak te Andrea Pavlović i Magdalena Bašić.

Prema statistici ekipe su izjednačene. Jeger ima najbolji pojedinačni skor lige, no Petek i Poljak drže treće, odnosno četvrto mjesto, dok je mladostašica Đurak na šestom mjestu. Tako je i s trećom igračicom u obje ekipe. Zagrepčanke Bašić i Pavlović drže 20,. odnosno 22. mjesto, dok je Brodar na 21. mjestu.

- Ne igra Tamara Boroš tako da nas čeka vrlo neizvjestan susret. Šanse su 51 posto za njih, 49 posto za nas, no bude li dobra atmosfera i poklope li nam se neke stvari, možemo slaviti - rekao je trener Varaždinki, Saša Suhodolčan te dodao kako očekuje puno dvoranu. 

- U ovako izjednačenom susretu potrebna nam je pomoć publike, koja će svakoj igračici dati podstek u svakom susretu - zaključio je Suhodolčan.

Susret u dvorani Srednjoškolac počinje u 18 sati, a uzvrtani susret na rasporedu je 4. travnja u zagrebačkom Domu sportova.

Komentari