Petra Petek osvojila srebro i broncu na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno: 02.03.2015. 12:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva

Varaždinska stolnotenisačica Petra Petek proteklog vikenda nastupila je na Prvenstvu Hrvatske za seniorke te osvojila broncu u pojedinačnom dijelu i srebro u igri parova...

Vodeća na hrvatskoj rang listi seniorki, u skupini je bila bolja od Mirne Tomić, Sunčice Vugrinec i Klare Bardač, u prvom kolu razigravanja pobijedila je Dinu Pervan iz Pule da bi u četvrtfinalu rezultatom 4-0 svladala Klaru Cakol iz Dr.Časla. U polufinalu je nakon duge borbe u sedam setova i nakon što je okrenula rezultat od 0-3 na 3-3, poražena od Ivane Tubikanec iz Dr.Časla rezultatom 4-3. Ovim porazom nije uspjela obraniti prošlogodišnju titulu prvakinje Hrvatske.

- Na kraju balade naravno da mogu biti zadovoljna broncom u pojedinačnom dijelu. Već u grupi imala sam teških mečeva te do polufinala igrala odlično. Polufinale je bilo repriza prošlogodišnjeg finala, no nažalost ovaj put pobjeda je otišla na Ivaninu stranu. U taj dvoboj sam loše krenula, igrajući taktički loše pa je Tubikanec povela 3:0. Uspjela sam se vratiti i posložila taktiku, a sedmi odlučujući set bio je lutrija. Povela sam 3:1, ali teško je bilo zadržati koncentraciju - rekla je Petra Petak koja želi za propuštenom prilikom.

- Bilo je šanse da obranim titulu pa ostaje žal, no zadovoljna sam što sam zadržala kontinuitet - dodala je Petek koja je u igri parova stigla do srebra u paru s Leom Rakovac iz Strocha. U polufinalu su Petek i Rakovac pobijedile Dorinu Srebrnjak i Andreju Pavlović,a u finalu su od njih bile bolje Mladostašice Mirela Đurak i Mateja Jeger slaveći 3:0 u setovima. 

Petek s Varaždinkama slijede još dva kola ženske Superlige. Trećeplasirana ekipa lige u pretposljednjem kolu ugošćuje zagrebački Tis, dok im u posljednjem na noge dolazi vodeći Dr. Časl.

Komentari