Po prvo mjesto i 1000 eura s vratarom od 17 godina

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 24.03.2011. 18:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Hrvatski hokejaši na SP-u II. divizije u Zagrebu žele prvo mjesto u konkurenciji s Rumunjskom, Islandom, Kinom, Irskom i Bugarskom.

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu počela je pripreme za Svjetsko prvenstvo II. divizije koje se od 10. do 16. travnja igra u Zagrebu. U skupini s Rumunjskom, Kinom, Islandom, Irskom i Bugarskom neće biti lako vratiti se u I. diviziju, iz koje smo prošle godine ispali.

– Vjerojatno će presudna utakmici biti ona posljednja, protiv Rumunja. Imaju malo kvalitetniju reprezentaciju, no naš je plan uz veliku podršku publike osvojiti 1. mjesto. Nezgodna bi mogla biti i Kina, a ni Island ne treba podcijeniti jer imaju čak i igrača iz elitne švedske lige – kaže hrvatski izbornik Bruno Bregant.

Reprezentacija će odigrati dvije pripremne utakmice, protiv Srbije 26. ožujka te 4. travnja protiv Mađarske, koju vodi bivši trener medvjeda Ted Sator.

– Ne treba nam puno pripremnih utakmica, reprezentacija je uigrana jer su ove sezone svi igrali zajedno za Team Zagreb u Slovenskoj ligi – kaže Bregant.

Najveći problem reprezentacije moglo bi biti mjesto vratara. Zbog ozljede Vanje Belića, prvi golman bit će 17-godišnji Mate Krešimir Tomljenović. Ove sezone pravo nastupa još uvijek nemaju Kanađani i Amerikanci iz Medveščaka poput Prpića, Hećimovića, MacAulaya, Sertića, Powersa, Sandrocka... Oni će u kockasti dres moći tek iduće sezone.


Inače, predsjednik saveza Nikola Švigir igračima je obećao 1000 eura nagrade ako na SP-u osvoje prvo mjesto.


Agencija VLM

FOTO: Damir Krajac / CROPIX


Komentari