Održana godišnja Skupština

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Goran Vučetić neće se kandidirati za treći mandat

Objavljeno: 06.04.2016. 08:42

Zadnja izmjena: 06.04.2016. 16:13

Foto: ZSZGV

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina održala je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je jednoglasno usvojen Program javnih potreba u sportu za ovu godinu. Prema tom programu za sufinanciranje varaždinskih sportskih klubova izdvojit će se 1,9 milijuna kuna, a na Skupštini je sadašnji predsjednik najavio da se neće kandidirati za treće mandat

Ta će se sredstva raspodijeliti kubovima, članicama Zajednice, prema kriterijima za vrednovanje sportskih klubova.

Sufinancirat će se i rad trenera za mlađe uzrasne kategorije u iznosu od 480 tisuća kuna. Zajednica s 50 tisuća kuna prati sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Klubovima, koji koriste bazene za svoje treninge, Zajednica s iznosom od 150 tisuća kuna financira korištenje bazena Javne ustanove Gradski bazeni. Rad sportskih škola sufinancira se s iznosom od 140 tisuća kuna dok je iznos od 150 tisuća kuna namijenjen za nagrađivanje vrhunski kategoriziranih sportaša.

Pregled sportaša

Za međudržavne, državne i memorijalne sportske priredbe osiguran je ove godine iznos od 210 tisuća kuna. Osigurano je i 100 tisuća kuna za zdravstvene preglede sportaša ili točnije 823 pregleda.

Uz program javnih potreba jednoglasno je prihvaćen plan i program aktivnosti Zajednice za ovu godinu, zatim financijski plan gdje su prihod planirani u iznosu od 7,17 milijuna kuna, a rashodi 7,16 milijuna kuna.

Skupština je prihvatila i financijsko izvješće za prošlu godinu. Za javne potrebe u sportu prošle je godine osiguran iznos od 6,89 milijuna kuna dok su realizirani programi u iznosu od 6,55 milijuna.

Predsjednik Zajednice, Goran Vučetić, istaknuo je na Skupštini da je upravo briga za financije najvažnija „aktivnost“ Izvršnog odbora. Dodao je da financijsko izvješće i stanje na računu, govore u prilog tome da se Izvršni odbor, kao i cijela Zajednica, ponašaju racionalno i štedljivo.

Osim financijskog izvješća za prošlu godinu jednoglasno je prihvaćeno i izvješće o radu i aktivnostima Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina za prošlu godinu.

Nova četiri kluba

Skupština je u članstvo Zajednice primila četiri nove udruge, odnosno kluba. Riječ je o Konjičkom klubu „Garestin“, zatim Klubu nordijskog hodanja „Varaždin“, Sportsko-penjačkom klub „TopOut“ te Zboru atletskih sudaca „Varaždin“. Također, Skupština je prihvatila i prijedlog o brisanju 19 sportskih udruga iz članstva. Naime, ti klubovi su prestali s djelovanjem ili je donijeta odluka o prestanku članstva ili pak klubovi ne ostvaruju ciljeve i zadaće zbog kojih su osnovani, stoji u obrazloženju odluke.

Nakon primanja, odnosno brisanja sportskih udruga iz članstva, Zajednica u ovom trenutku broji točno 100 članica.

Vučetić neće u borbu za predsjednika

Skupština je na znanje primila i informaciju o formiranju „izbornih jedinica“ koje će odabrati članove Skupštine za slijedeći četverogodišnji mandat. Riječ je o 27 izbornih jedinica koje ukupno daju 29 članova Skupštine.

Treba istaknuti da su pojedini članovi Skupštine na kraju rasprave pohvalili rad stručnih službi i zaposlenika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Prigodnim riječima na kraju se obratio i Goran Vučetić koji je istaknuo kako se neće kandidirati za treći mandat.

Komentari