Roberto Punčec u Njemačkoj igra svoju najbolju sezonu u karijeri

Objavljeno: 02.04.2015. 16:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: www.vebidoo.com

Bivši nogometaš Varteksa, Roberto Punčec ove sezone igra svoje najbolje partije u karijeri. Stasao je, dobio potrebno iskustvo te je nezamjenjiva karika njemačkog Uniona iz Berlina.

U 26 kola Druge Bundeslige Punčec je skupio 25 nastupa, a ovo mu je već treća sezona otkako je u Njemačkoj.

- Odigrao sam praktički sve utakmice tako da mogu biti zadovoljan. Četvrta mi je ovo sezona u inozemstvu, skupio sam iskustvo, kontinuirano igram u klubu i kad se sve to zbroji mislim da sam igrački napredovao - rekao je Punčec čiji klub drži 12. mjesto Druge Bundeslige.

- Držimo se negdje oko sredine tablice, ali znajući da su ambicije kluba puno veće, možemo reći da nismo ispunili očekivanja. Union je ambiciozan klub s namjerom ulaska u viši rang tako da je cilj ove sezone je odigrati preostale utakmice i popraviti plasman, dok druge napadamo Bundesligu - rekao je Punčec koji je prije dolaska u Union igrao za izrealski Maccabi Tel Aviv.

- Ugovor sam produljio do lipnja 2017. godine. Uvijek postoji ambicije za odlaskom u bolji klub, no igram u klubu koji je odlično organiziran i želi napredovati u svakom smislu.  Ne žuri mi se negdje pod svaku cijenu jer to može biti dvosjekli mač - rekao je Punčec koji ne prati situaciju u varaždinskom nogometu.

- U posljednje vrijeme vrlo površno pratim varaždinski nogomet. Katastrofalno je to što Varaždin nema nogometnog prvoligaša jer na tom prostoru još uvijek ima nogometnih talenata - zaključio je Punčec koji je u dresu Varteks skupio 43 nastupa i postigao jedan pogodak.

Podsjetimo, u sezoni 2011./2012. otišao je u izraelski Maccabi Tel Aviv, a već sljedeće sezone poslan je na posudbu u Union iz Berlina koji je kasnije otkupio Punčecov ugovor.

Komentari