zanimljivi sport

Šest Varaždinaca brani boje Hrvatske na Svjetskom ekipnom disc golf prvenstvu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.08.2017. 11:45

Zadnja izmjena: 17.08.2017. 11:49

Od 23. do 26. kolovoza 2017. godine u Colchesteru u Velikoj Britaniji održat će 2. Svjetsko ekipno disc golf prvenstvo, na kojem će se prvi put boriti i hrvatska reprezentacija. Hrvatske boje branit će tim sastavljen od osam igrača i igračica. Iz Disc golf kluba Varaždin igraju Dinko Šimenc, Aki Vucković, Danica Pajtak, Aleksandar Sudžuković, Marko Kralj i Nino Đurak, a iz Disc golf kluba Zagreb Tomislav Gorički i Ira Molnar Gorički.

S obzirom na to kako se disc golf u Hrvatskoj igra tek posljednjih 10 godina, naši igrači u Englesku odlaze spremni dati sve od sebe, ali s realnim očekivanjima.

- Primarni cilj je prikupljanje iskustva i kontakata uoči organizacije Europskog prvenstva naredne godine. Posebno sam sretan što s nama ide i naš najbolji junior Marko Kralj za kojeg je ovo prilika da zaigra protiv nekih od najboljih natjecatelja njegovog uzrasta. Sami natjecateljski ciljevi reprezentacije su nešto skromniji, no svakako ćemo pružiti najjači mogući otpor i pokazati da se i kod nas igra dobar disc golf - kazao je predsjednik Hrvatskog Flying Disc Saveza Tomislav Gorički

Istaknuo je kako je HFDS ovaj puta sudjelovao djelomično u pokrivanju troškova, no kako igrači sami snose većinu troškova nastupa.

Varaždinac i jedan od reprezentativaca Aki Vucković ponosan je što je Hrvatska uspjela okupiti tim za Svjetsko prvenstvo. Ipak, i sam je svjestan kako zbog mladosti sporta još nemamo igrače na visokom nivou.

Inače, prvenstvo će se igrati kroz pet dana, Bodovi iz svih mečeva u prvom krugu se zbrajaju nakon čega kreće eliminacijska faza sve dok ne dobijemo ekipu koja će ponijeti naslov Svjetskih prvaka 2017. Godine.

Komentari