Petković otišao, Ferenčina vodi momčad u Varaždinu?

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 13.03.2011. 22:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Uoči lokalnog derbija protiv NK Varaždina u Varaždinu, Slaven Belupo ostao je bez trenera. Zasad nije poznato tko će voditi "farmaceute" u Varaždinu, a kao najozbiljniji kandidat spominje se Roy Ferenčina.

Mile Petković više nije trener Slavena Belupa. Nakon domaćeg poraza od Rijeke (0:1), iskusni stručnjak ponudio je svoj mandat na raspolaganje vodstvu kluba, koje je ostavku prihvatilo.

- Klub je iznad svih. Ostavka je bila jedino logično rješenje, nije imalo smisla više gubiti ni dana. Igra i rezultat nisu bili adekvatni uloženom radu i ulaganju kluba - rekao je Petković, koji je još u subotu nakon utakmice priznao da je na njemu najveća odgovornost jer je on slagao ovu momčad.

Istaknuo je da je ovo prilika klubu i igračima da se razbude te da u sljedećih devet kola uspiju sakupiti devet bodova koji bi trebali biti dovoljni za ostanak u ligi, ali i da u dviije polufinalne utakmice Kupa pokušaju iznenaditi Dinamo.
Petković, koji se jučer ujutro na treningu oprostio s igračima, žali što opet odlazi iz Koprivnice.

- Kada sam ljetos po drugi put dolazio u klub nisam ni mislio da ćemo se rastati tako brzo. Nakon dobrog starta, sve nam je krenulo nizbrdo. Svim srcem htio sam da uspijemo, ali nismo. Takav je trenerski posao. I Louis van Gaal i Felix Magath do prije godinu dana bili su slavljeni, ali puno stvari utječe na rezultat - rekao je iskusni stručnjak i dodao kako previše ne bi mijenjao kad bi mogao vratiti vrijeme.

- Čovjek živi s dilemama, ali nema smisla razmišljati o tome što bi bilo kad bi bilo - završio je Petković.

Direktor Robert Makulin, koji je s Petkovićem prvi obavio razgovor nakon utakmice s Rijekom, smatra da je prekid suradnje najbolje rješenje za sve.

- Petković nije uspio napraviti kemiju u svlačionici i shvatili smo da je bolje da se rastanemo. Rezultat je ispod svih očekivanja i ispod razine igračke kvalitete koju ima Slaven Belupo - jasan je bio Markulin, koji nije htio otkriti tko je najbliži klupi farmaceuta, ali je rekao kakav profil trenera traže. - Imamo dobar i širok igrački kadar, ali treba nam netko tko ima dovoljno energije da razbudi igrače.

Na pitanje da li je to Roy Ferenčina, jedan od igračkih legendi kluba, Markulin je rekao da će sve biti jasno nakon sastanka uprave kluba u ponedjeljak. Ferenčina je priznao da je u kontaktu s ljudima iz koprivničkog prvoligaša.

- Čuli smo se nekoliko puta, rekli su mi da sam jedan od najozbiljnijih kandidata za novog trenera i ja se iskreno nadam da ću to i postati. U Slavenu Belupu sedam sam godina bio igrač, godinu i pol pomoćni trener, pratio sam nekoliko njihovih posljednjih utakmica i dobro sam upoznat sa stanjem u klubu. Ako budem izabran za trenera, znam što ću napraviti da razbudim momčad, kojoj je po kvaliteti mjesto među četiri-pet na ljestvici. Sigurno je da će biti velikih promjena u odnosu prema igri, igrači moraju davati sto posto, moraju se boriti za boje svog kluba, a ja kao trener moram iz njih izvući maksimum - izjavio je Ferenčina.


Komentari