Slavko Goluža: Nema straha za hrvatski rukomet

Objavljeno: 22.12.2010. 20:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ivo Ravlić / CROPIX

Iz Makarske se hrvatska muška rukometna reprezentacija vraća umorna, ali zadovoljna obavljenim. Izbornik Slavko Goluža posebno je istaknuo dobar rad mladih hrvatskih reprezentativaca, koji su mu pokazali da ima nasljednika današnjih zvijezda, piše Ivana Strahija za SportNet.hr

U Makarskoj su hrvatski rukometaši pod vodstvom novog izbornika Slavka Goluže krenuli u pripreme za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj. Od 17. prosinca pa do danas Goluža je radio s dijelom standardnih reprezentativaca, ali i dosta mladih igrača, o kojima je kazao.

- Mladi igrači su napredovali iz dana u dan. Tako mi je u jednu ruku žao što nije bilo u Makarskoj starijih igrača, ali mi je istovremeno drago što smo okupili mlade. Perspektivni su, imaju budućnost pred sobom, jako sam zadovoljan s njima. Zbog toga smatram da bojazni za hrvatski rukomet nema.

No, četvorica mladih moraju otpasti, a Goluža ih je imenovao.

- Markotić, Kaleb, Čorić i Vukas. Oni će dobiti poštedu jer su već 3. siječnja na okupljanju kadetske reprezentacije, koja pred sobom ima kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo."

Što se tiče ostatka priprema, Goluža je kazao kako 26. prosinca u Karlovac stižu Alilović, Sulić, Musa i Buntić, pa će kadar biti nešto kompletniji, do 2. siječnja kada stižu igrači iz njemačke lige.

Na najave Skandinavaca koji među sobom već dijele medalje sa smotre u Švedskoj, Goluža odgovara.

- Neka dijele, imaju pravo na to. Mi moramo biti skromni, gledat sebe i razmišljat samo o sebi. U utakmici ćemo dati sve od sebe, najviše što možemo.

Više na SportNet.hr


Komentari