Slavlje Dabrova: Ako se po jutru dan poznaje...

galerija-images/150401_GRK-Varazdin1930-Porec

Objavljeno: 01.04.2015. 21:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Rukometaši GRK Varaždina 1930 savršeno su otvorili Ligu za prvaka hrvatske rukometne Premijer lige, pobijedivši momčad Poreča sa super uvjerljivih – 35:25.

Od prve minute Varaždinci su zagospodarili terenom, nakon pet minuta igre vodili – 5:0! Porečani su uspjeli smanjiti na 6:4, bili su i na 7:5 i 8:6, u 17. minuti čak i na 10:9, ali je uslijedila nova domaća serija do 14:9, tih je plus pet bilo i na poluvremenu (18:13). U nastavku je još ta prednost rasla, gol po gol, bila je tako jasno vidljiva ambicija Dabrova da dohvate 10 razlike, što su s dva gola Marčeca u zadnjoj minuti i ostvarili – visokih 35:25 uz šest pogodaka Tokića i po pet Horvata i Huđa, ali i uz prije svega sjajnu obranu na čelu s odličnim vratarom Špikićom koji je skupio velikih 13 obrana.

Ova je pobjeda tim važnija ako se znaju dva krucijalna detalja. Prvi je da zapravo tek sada počinje „ono pravo“; nakon 26 kola osnovnog dijela Premijer lige Dabrovi su, baš kao i prošle sezone, uvjerljivo osvojili prvo mjesto, međutim osim imidža to im ništa ne znači, u Ligu za prvaka svih je šest momčadi ušlo s identične pozicije, s nulom na bodovnom saldu. Drugi je detalj da su sada Dabrovi Ligu najbolje šestorke otvorili visokom pobjedom, dok su lani odmah na startu morali u goste Zagrebu i krenuli bodovnim deficitom. Točno, u idućem su kolu lani dobili Nexe u Varaždinu s golom razlike, ali onda i identično izgubili u Dubravi i veliki san – lov na drugo mjesto i SEHA ligu – brzo je pobjegao. Sad će ipak konkurenti morati „ganjati“ Varaždince...

- Ovo je tek početak, nisam tip kojeg će uhvatiti euforija, pred nama je još devet utakmica, svaka kvalifikacijska, svaka teža od one prethodne. Opet, ne mogu ne biti zadovoljan prije svega pristupom mojih igrača, igrom u obrani, koja nam je i donijela ovako lijepu pobjedu – komplimentirao je svojim izabranicima, ali i odmah spustio loptu na parket Silvio Ivandija, trener varaždinske momčadi. Dodavši da razloga za optimizam svakako ima.

- Imamo širinu, kompletirali smo redove, brojni rekonvalescenti su se oporavili, s druge strane je dosta igrača u pravoj formi, što su večeras recimo sjajno pokazali Huđ, Vidaček, a posebice vratar Špikić. Što svakako raduje, nisam imao potrebe gurati u vatru Lončara, za kojeg je bolje da još malo ulazi u ritam. Bit će, ponavljam, i prostora i vremena za sve, treba izdržati devet jakih utakmica.

Za koje će trebati, to posebno naglašava trener Ivandija, i pomoć publike.

- Idemo sad u Dubravu, čeka nas težak ispit, a onda nam dolazi u Arenu uz Dravu - PPD Zagreb. Prvak Hrvatske i najtrofejniji hrvatski klub dolazi u tjednu kad igra s velikom Barcelonom, možemo li zamisliti ljepši scenarij za istinski praznik rukometa, za pune tribine?

{gallery}150401_GRK-Varazdin1930-Porec{/gallery}

Komentari