varaždinci u reprezentaciji

Sljedeći tjedan gledat ćemo Europsko juniorsko prvenstvo u sportu u kojemu Varaždinci dominiraju u Hrvatskoj!

Objavljeno: 07.07.2017. 15:42

Zadnja izmjena: 07.07.2017. 15:44

U Varaždinu sljedeći ponedjeljak započinje kvalifikacijski turnir Juniorskog prvenstva Europe u baseballu na kojemu naša reprezentacija juri plasman u najjaču europsku skupinu - POOL A. 

Za Varaždince ovo će prvenstvo biti zanimljivo i zbog toga što se najbolji juniorski baseball u Hrvatskoj igra upravo u Varaždinu - što je BK Vindija potvrdila nedavnim osvajanjem titule prvaka. Osim toga, čak 8 prvotimaca Vindije na popisu su za hrvatsku reprezentaciju. Tri varaždinska igrača na posljednjem kupu okrunili su se titulama najboljih - Viktor Lalić je najbolji rookie, Anton Lekić najbolji pitcher, a Petar Žalac je najkorisniji igrač. Dodajmo da je i asistent trenera reprezentacije Varaždinac Goran Lekić, trener Vindije. Teško je naći neki sport u kojemu Varaždinci toliko dominiraju. 

S Hrvatskom izabranom vrstom snage će odmjeriti juniori iz Austrije, Švedske, Ukrajine i Slovačke. Varaždinu je ovo drugi put da organiziraju takav turnir - 2014. godine Hrvatska je i pobijedila na turniru, pa se nadamo da će taj uspjeh ponoviti i ovaj put. Sve utakmice se igraju od ponedjeljka do petka u 11 i 16 sati na Srednjoškolcu, a finale - u kojemu svim srcem očekujemo vidjeti naše - igra se u subotu. Hrvatska svoj prvi nastup ima u utorak u 16 sati kad im na teren izlaze Šveđani.

Organizatori turnira na čelu s predsjednikom BK Vindije Goranom Vučetićem primio je dogradonačelnik Zlatan Avar. Upoznali su ga s detaljima organizacije tog sportskog događaja te s izgledima hrvatske reprezentacije da ponovi uspjeh koji je postigla 2014. 

Komentari