SP U-20: Punčecu i Glavici 45 minuta u neočekivanom porazu

Objavljeno: 01.08.2011. 03:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: fifa.com

Mladi reprezentativci Hrvatske neugodno su iznenadili na otvaranju U-20 Svjetskog prvenstva u Kolumbiji porazom od Saudijske Arabije 2-0.

U prvoj utakmici Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje se igra u Kolumbiji, Hrvatska je neočekivano poražena od Saudijske Arabije rezultatom 2-0 (0-0).

Prvo poluvrijeme pripalo je Hrvatskoj, koja je kontrolirala loptu, ali nije uspjela stvoriti izrazitiju priliku, dok se Saudijska Arabija očekivano branila.

Drugo poluvrijeme počelo je jačim pritiskom našim mladih reprezentativaca, a najveću priliku imao je Zvonko Pamić u 50. minuti, koji iz slobodnog udarca s oko 25 metara cilja u sam gornji desni kut, ali Alsdairy odličnom intervencijom izbija loptu ispod prečke.

Prijelomni trenutak utakmice dogodio se u 54. minuti, kada Yasir Alfahmi iz daljine upućuje udarac prema golu, a lopta pogađa jednog od naših obrambenih igrača, te vara Delača i odsjeda u mreži za neočekivano vodstvo Saudijaca.

>> VIDEO: Golovi s utakmice S. Arabija - Hrvatska (SP U-20)

Nakon toga naši reprezentativci kreću po izjednačenje, ali u 70. minuti iz kontre Saudijci stižu do konačnih 2-0. Strijelac je bio Fhad Almuwallad, koji je netom prije zamijenio strijelca prvog pogotka.

U drugoj utakmici naše grupe, jedan od favorita prvenstva, Nigerija, s visokih 5-0 savladala je Guatemalu.

Upravo je Nigerija sljedeći suparnik našim nogometašima, koji su se porazom doveli u tešku situaciju, a utakmica se igra 4. kolovoza s početkom u 03.00 sati po našem vremenu.

Punčecu i Glavici po 45 minuta

Varaždinski nogometaši Roberto Punčec i Dejan Glavica odigrali su u porazu po 45 minuta. Oboje su ušli na početku drugog poluvremena, zamijenivši Jakoliša i Ozobića. Istaknuo se Glavica u nekoliko prodora po desnom boku, no debi na Svjetskom prvenstvu zbog neočekivanog i neugodnog poraza zasigurno im neće ostati u lijepom sjećanju.

Komentari