Split ne želi biti rezervna varijanta za "vatrene"

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 31.03.2011. 21:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

- Neka HNS kaže koje će se utakmice igrati u Poljudu, nismo mi Maksimiru rezervna varijanta - kaže Visković

Dvojbi nema, Split želi da Hrvatska u Poljudu 4. lipnja ugosti Gruziju. Ali, Anđelka Visković, dogradonačelnica Splita, bila je vrlo jasna, dogovora još nema. Prepričala je što je sve kazala delegaciji HNS-a koju se predstavljali Zorislav Srebrić, Slaven Bilić i Aljoša Asanović.

Ne jamči potporu

– Jasno sam iskazala razočaranost tretmanom HNS-a u posljednjih četrnaest godina i to da smo razočarani što se Splitu nudi utakmica u trenutku kad je na Maksimiru trava uništena. Želimo reprezentaciju u Splitu, ali izvijestila sam ih da ne mogu reći kako će ozračje na stadionu biti takvo da će navijači dati potporu igri. Do toga je doveo ovaj odnos. Ali, taj niz od četrnaest godina treba prekinuti. Također sam rekla da očekujemo da nam se odmah kaže koja će se još utakmica igrati u našem gradu jer ne želimo biti rezervna varijanta za Maksimir. Glavni organizator bit će Hajduk, u dogovoru s HNS-om donijet će odluku hoće li se s Gruzijom igrati u Poljudu – kaže Visković.

Istaknula je važan detalj.

– Grad neće snositi nikakve financijske troškove za pitanje organizacije utakmice – rekla je splitska "željezna lady".

S Letonijom u Rijeci

A glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nada se da će sve biti riješeno idućih dana i hitro će se čuti s dogradonačelnicom.

– Vjerujem da ćemo premostiti sve teškoće i da ćemo s Gruzijom igrati u Splitu. Izvjesno je da ćemo Letoniju ugostiti u Rijeci, to je dogovoreno, a za Izrael ništa nije definirano. Nemamo ništa protiv toga da se igra u Splitu, ali ipak pričekajmo kako ćemo proći s Gruzijom – rekao je Srebrić.

Sve je jasno, HNS želi sačekali hoće li se skinuti prokletstvo s Poljuda na kojem Hrvatska još nije pobijedila.


Agencija VLM

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Komentari