Sve je spremno za ledeni spektakl

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 20.01.2011. 11:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Sve je spremno za ledeni spektakl u zagrebačkoj Areni. Hokejaši Medveščaka kreću u "Ice fever" avanturu.

Jučer ujutro do kraja je napravljen led debljine 8 centimetara, a postavljene su i sve reklame. Šefovi pri pravljenju leda bili su Šveđanin i Austrijanac.

Na postavljanju leda bilo je pet stranaca te 36 domaćih radnika, a u organizaciji cijelog događaja radi čak 460 osoba.

Od 15.200 mjesta, ostalo je samo 200 ulaznica za petak (KAC) i 150 za nedjelju (Vienna Capitals) koje će biti puštene u prodaju na blagajni na sam dan utakmice. Ipak, Medveščak si ulaznicama neće pokriti cijenu cijelog projekta u Areni, koji stoji  oko 2,5 milijuna kuna.

– Od 15.200 sjedalica, u prodaji je bilo 10.500 ulaznica. Točno 1904 otpadaju na vlasnike godišnjih ulaznica, dok su ostale otišle u ruke sponzora i VIP gostiju – otkrio je glasnogovornik Ranko Vučinić.

Kako su cijene bile po 30, 50, 70 i 100 kuna, a s time da je najviše bilo onih najjeftinijih, dolazimo do toga da će za 42.000 ulaznica Medveščak prihodovati oko 2 milijuna kuna. No, kada se od toga oduzme porez i dio koji otpada distributeru Eventimu, medvjedima će ostati 1,2 milijuna kuna. Zato je jasno da bez sponzora spektakla u Areni ne bi bilo.

Jučer popodne medvjedi su održali prvi trening u Areni.

– Neće nam biti teško priviknuti se na manje dimenzije klizališta u Areni, jer slične su i u Sjevernoj Americi, odakle je većina nas igrača – rekao je Joel Prpić.

Led manji zbog rolbe

Zanimljivo, dimenzije leda su nešto manje od standardnih, bliže su onima u NHL-u. U Areni će se klizati na 57,6x29 metara, a europski standard je 60x30 metara. Razlog je rolba. Naime, uređaj za čišćenje leda ne bi stao u dvoranu. Inače bi organizatori morali maknuti dio tribina, odnosno izgubiti oko 500 gledatelja po utakmici.

Iako je dvorana velika, preglednost za gledatelje uglavnom će biti vrlo dobra. Najgore su prošli oni koji su kupili ulaznice za prve redove, jer će zbog ograde imati ograničen pogled na led.

– Stavili smo posebnu podlogu prljavobijele boje, kao što je u NHL-u, tako da bi i oni iz zadnjih redova mogli vidjeti pak – kažu u klubu.

Hokejaši Medveščaka jučer su doživjeli težak udarac. Ryanu Kinasewichu, njihovu najefikasnijem igraču ove sezone, umro je djed, te je zbog toga hitno otputovao u Kanadu. Sigurno će propustiti prve dvije utakmice u Areni, a u klubu vjeruju da će se vratiti u ponedjeljak.


Agencija VLM

FOTO: Nenad Dugi / CROPIX

Komentari