Švedska ipak nije završila potpunim fijaskom

Objavljeno: 25.01.2011. 20:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nastup Hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj ipak nije završio fijaskom. "Kauboji" su u zadnjoj utakmici drugog kruga svladali Poljsku 28:24 (13:11) i osigurali plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Osim toga, "kauboji" imaju priliku plasirati se među prvih 5 repki na SP-u te na taj način i rezultatski ostati u vrhu svjetskog rukometa.

Unatoč činjenici da su poljski vratati obranili deset lopti više od hrvatskih i unatoč činjenici da su gotovo cijelo jedno poluvrijeme igrali s igračem manje na terenu (čak devet isključenja op.a.), "kauboji" su uspjeli pobijediti i "spasiti" Hrvatski rukomet.

Utakmicu protiv Poljske "kauboji" su, već uobičajeno, počeli vrlo loše i činilo se da naš brod nezaustavljivo tone. Mirko Alilović opet nije mogao obraniti ništa, obrana je bila porozna, Szmal je branio "ko lud" (14 obrana u prvom poluvremenu op.a.), a prvi gol "kauboji" su zabili tek u 7. minuti.

U predzadnjoj utakmici napokon dobili vratara

Poljaci su vrlo brzo otišli na plus 3 (vodili su 6:3 i 7:4 op.a.) i činilo se da će to biti još jedna tužna večer za hrvatski rukomet u Malmo Areni. No tada "kauboji" dižu obranu na višu, "svemirsku" razinu, na golu se pojavio Ivan Pešić (na kraju 12 obrana), a Balić je počeo voditi Hrvatski napad onako kako samo on zna i "kauboji" se vrlo brzo vraćaju u egal.

Do kraja prvog poluvremena "kauboji" su, unatoč sudačkim pogreškama na njihovu štetu i pogreškama, uspjeli ostvariti prednost od dva gola.

Drugo poluvrijeme kratko se može opisati kao "Hrvatska rapsodija". U napadu su "kauboji" s lakoćom "prebrojavali" Poljake, obrana je bila pokretljiva i brza, a Pešić je "poludio" na golu i vrlo brzo dolaze do 5 golova prednosti.

Do kraja poluvremena "kauboji" su mirno priveli utakmicu kraju i osigurali važnu pobjedu.

Komentari