Biciklistički spektakl

Talijan Nizzolo pobjednik prve etape Tour of Croatia s ciljem u Varaždinu, Rogina stigao do 63. mjesta

Objavljeno: 19.04.2016. 17:25

Zadnja izmjena: 19.04.2016. 17:31

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

Razglednica Varaždina danas je obišla cijeli svijet zahvaljujući prvoj etapi utrke Tour of Croatia, čiji je cilju bio u baroknom gradu. Pobjedu na prvoj etapi odnio je Talijan Giacomo Nizzolo iz ekipe Trek - Segafredo.

Talijan je slavio u vremenu 5:27:47, ispred Britanca Marka Cavendisha (Team Dimension Data), iza kojega je čak 26 etapnih pobjeda na Tour the Franceu, dok je trećeplasirani bio iz i Belgijanac Timothy Dupont.

Na prvu etapu krenulo je ukupno 168 biciklista u 21 timu iz Osijeka na drugi Tour of Croatia, a do Varaždina prešli su 235 kilometara s time da su imali i deset kilometara zatvorene vožnje.

Varaždinski predstavnik u dresu slovenske momčadi Adria Mobile Radoslav Rogina prvu etapu završio je na 63. mjestu.

Mnogo publike

- Etapa je bila po očekivanjima, osim hladnog vremena. Lijepo je bilo vidjeti tako mnogo ljudi na cilju i utrka ostaje otvorena - rekao je Radoslav Rogina.

Vrlo zadovoljan prvom etapom u organizacijskom smislu bio je sportski i tehnički direktor utrke Vladimir Miholjević.

- Vrlo sam zadovoljan i osiguranje je bilo na nivou Tour de Francea. Nije je lako organizirati biciklističku utrku jer ima čak 580 točaka za osiguranje pa tu moram pohvaliti MUP - rekao je Miholjević i dodao kako su slike naše zemlje, a i Varaždina ušle u domove 90 zemalja svijeta.

- Napravili iskorak u svim segmentima ušavši u domove 300 milijuna kućanstva. Pravo je zadovoljstvo što ove godine imamo pet Pro tour timova jer oni su vrlo zahtjevni tako da nam je to veliki kompliment - istaknuo je Miholjević.

Atmosferu s ciljne ravnine i s proglašenje pobjednika pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari