Treća HNL: Varaždin – BSK 0:0

Objavljeno: 28.02.2015. 18:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva Treće HNL, nogometaši Varaždina su imali inicijativu i statističku nadmoć, ali nisu uspjeli pobijediti BSK iz Bijelog Brda.

Bila je to utakmica koja se neće dugo pamtiti. Težak teren još je jednom pokazao da pojam „logistika“ već jako dugo ne stanuje u Zagrebačkoj 94, baš kao što je i ove zime još malo oslabljena momčad Varaždina kvalitativno jako daleko od ranga i razine na koju su naviknuli varaždinski ljubitelji nogometa. Uz višegodišnje slušanje priča o privatizaciji svaka nova (polu)sezona donese još koji korak natrag, samo što se sada više ni ne nazire „neki novi Rog“ od čije bi se naknade moglo još malo poživjeti...

Baš kao i tmurna sadašnjica VŽ-nogometa, tmurna je bila i današnja subota, a točno takva i utakmica nositelja kvalitete tog VŽ-nogometa protiv momčadi BSK-a iz Bijelog Brda s krajnjeg istoka Hrvatske. Sportski bi komentatori ovdje rado upotrijebili onu „ništa-ništa“, jer zaista ništa, niti jednu izrađenu priliku, nisu u 90 minuta stvorili ni jedni ni drugi. Varaždin jest dominirao, Varaždin je i statistički bio superioran skupivši 10 udaraca prema golu, od toga točno pola u okvir gola dok recimo BSK u svih 90 minuta nije niti jednom gađao okvir nigerijskog vratara na golu Varaždina, Ezekiela. A opet, jedine dvije čiste prilike na utakmici imali su gosti, u samoj završnici; u 83. minuti lopta je dugo šetala domaćim kaznenim prostorom da bi Pačar iz blizine pucao preko gola, a onda je iz još čišće prilike, sa svega 10 metara i potpuno neometan Krajček u trećoj minuti sudačke nadoknade pucao traljavo pokraj gola. Varaždin pak je blizu pogotka bio već u prvom napadu na utakmici, da bi na novo uzbuđenje čekali punih sat vremena igre kad je Čeko s distance opalio tik iznad prečke. Isti je igrač, ali i opet preko gola, pucao u 73. minuti, onda je i Maljak za dvije minute oprobao udarac i pogodio samo vratara. Nešto kasnije je Ivanović mogao iz gužve poentirati, međutim to je uglavnom bilo i sve vrijedno spomena.

Varaždin – BSK 0:0
VARAŽDIN – stadion Varteksa. Gledatelja 90. Sudac: Ivan Molvarec (Ferdinandovac). Pomoćnici: Gašparić (Virovitica) i Iveljić (Kamešnica).
VARAŽDIN: Ezekiel – Režić, Čeko, Holi (od 76. Sambolec) – Kolarić, Maljak, Mrkić (od 56. Cecelja), Tuđan, Kučko – Ivanović, Roginić. Trener: Miljenko Mumlek.
BSK: Ilinčić – Ištvanić, Meter, Đoković, Baljak – Vratović, Krajček, Karanović, Bojić (od 46. Pačar) – Dorić, Barišić (od 70. Tomas). Trener: Davor Rupnik.

STATISTIKA UTAKMICE
ZALEĐA 1-2
KORNERI 5-1
UDARCI 10-3
U OKVIR 5-0
ŽK 1-0
CK 0-0
GOLOVI 0-0

Komentari