Uspješna prva polovica godine

Na 2. Varaždinskom festivalu nordijskog hodanja i pješačenja očekuje se 400 sudionika

Objavljeno: 07.06.2017. 14:30

Zadnja izmjena: 07.06.2017. 14:31

Članovi Kluba nordijskog hodanja Varaždin u utorak su malim domjenkom obilježili vrlo uspješnu prvu polovicu godine. Naime, u proljetnom dijelu sezone ostvarili su više od planiranog.

- Organizirali smo nekoliko škola nordijskog hodanja koje je završilo 29 polaznika, pretežno žene. U nešto više od dvije godine djelovanja organizirali smo već 16 škola nordijskog hodanja u Varaždinu. Ove godine krenuli smo i s treninzima nordijskog hodanja i hodamo triput tjedno, utorkom i subotom kod Arene, a četvrtkom kod kupališnog mosta na dravskom kanalu. Devetero članova sudjeluju u 25. kros ligi Drava, a sudjelujemo i na festivalima nordijskog hodanja širom Hrvatske. Također sami organiziramo izlete. - ističe predsjednik Kluba nordijskog hodanja Varaždin Srećko Radulović.

U tijeku su i pripreme za 2. Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja koji će se održati 23. rujna. Manifestacija je zamišljena kao zajedničko nordijsko hodanje i pješačenje ljudi svih dobnih kategorija, a start je na Kapucinskom trgu.

Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije 1. Varaždinskog festivala nordijskog hodanja i pješačenja, na kojem je sudjelovalo oko 200 hodača iz Varaždina, Opatije, Zagreba, Karlovca, Duge Rese, Slunja, Nedelišća i Čakovca te iz Kranja u Sloveniji, u klubu pripremaju drugo izdanje s natjecanjem u nordijskom hodanju na stazi od 3,5 km te tri rekreativne rute. Varaždinci i njihovi gosti tako će moći proći stazama centrom i oko Starog grada na 2,5 km, pokraj varaždinskog groblja na 5 km te do Drave na 10 km.

S obzirom da varaždinski hodači sudjeluju na sličnim festivalima, u rujnu u Varaždinu očekuje se ukupna brojka od 400-injak sudionika iz cijele Hrvatske.

Komentari