U Varaždinu održan WKU svjetski kickboxing kup

Objavljeno: 08.03.2015. 19:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Fight klub Kovačić

Fight Club Kovačić iz Varaždina bio je domaćin Svjetskog kickboxing kupa po WKU federaciji.

Nastupilo je 190 boraca iz Poljske, Slovačke, Irana, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Njemačke, Crne Gore, Austrije, Mađarske i domaćina Hrvatske.

Veliki pehar za najbolji tim osvojila je reprezentacija Njemačke. Iz  Fight kluba Kovačić zlatne medalje osvojili su Jurica Škoranec u seniorskoj konkurenciji, Dino Plantak u juniorskoj te Damir Žlibar i Silvio Plantak u veteranskoj konkurenciji.

Do srebra su stigli Kristina Božić, Krsto Hreljac i Bojan Vukelić u konkurenciji veterana.

Na večernjoj gali u prvom meču predstavnica Irana Shamirzadi Schahrsad jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila je aktualnu europsku prvakinju Slovenku Moniku Igrc.

U drugom meču nastupio je jedan od naboljih hrvatskih Muay thai boraca Denis Bartol. Njegov protivnik bio je Dino Bilandžija iz kluba Šteko gym Njemačka. Denis je dominirao sve tri runde i zasluženo osvojio prvo mjesto na Svjetskom kupu.

Kraj večernje gale donio je mečeve braće Škoranec. Prvo je Jurica u finalnom meču Svjetskog kupa jednoglasnom sudačkom odlukom pobjedio Luku Lantu. u meču večeri za titulu profesionalnog amaterskog juniorskog prvaka svijeta u kickboxingu, Jasmin Škoranec je  jednoglasnom odlukom sudaca svladao aktualnog viceprvaka svijeta u muay thaiu Mađara Mate Kolonitsa.

Komentari