Manchester United i Inter do četvrtfinala

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 16.03.2011. 08:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Manchester United pobjedom 2:1 na Old Traffordu nad Marseilleom plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka. U četvrtfinale se plasirao i Inter koji je velikim preokretom na Alianz Areni izbacio Bayern.

Dvostruki strijelac za crvene vragove bio je Javier Hernandez - Chicarito koji je iz identičnih akcija izbliza pospremio dvije lopte u mrežu (prvi na asistenciju Rooneyja, drugi Giggsa). No, Manchester je za prolaz u četvrtfinale strepio do posljednjih sekundi jer u 82. minuti autogol je zabio Wes Brown.


– Taj autogol unio je veliku nervozu u naše redove. No, dvije ozljede mojih igrača u 90 minuta utakmice izbacile su nas iz ravnoteže. Na kraju je odlučilo naše veliko iskustvo – rekao je trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson. Manchester se plasirao u 5. uzastopno četvrtfinale u Ligi prvaka.

Inter velikim preokretom do četvrtfinala!

To su bile scene kao poslije dramatičnoga finala Lige prvaka iz 1999. godine na Nou Campu. Kao i nakon antologijskog potopa protiv Manchestera, Bayernovi igrači i sinoć su popadali na travnjak od jada, jecali i zapomagali, proklinjali zlu sreću. A, kao i prije 12 godina, sami su si krivi za debakl.

Bavarci su u prvom dijelu u nezaustavljivome jurišu drobili Inter, nizali prigodu za prigodom, pogodili i vratnicu, činilo se da europskom prvaku nema spasa. Do pola sata prije kraja Intera nije bilo nigdje, a onda je jedan hitac Sneijdera pokrenuo lavinu. Nakon što je Nizozemac pogodio za 2:2, njemački stroj je zatrokirao, a ubrzo i potpuno stao. Rummenigge, Hoeness u loži i Van Gaal na klupi skamenjenih su lica promatrali kako bavarski ponos tone poput Titanica, a u 88. minuti zanijemili su od šoka: Eto’o je progurao loptu do Pandeva, a Makedonac zakucao pod gredu i odveo Inter u četvrtfinale!

Neobuzdano su slavili Talijani na tribinama Allianz Arene, baklje su upaljene u Milanu, ali i Goranovoj rodnoj Strumici, a slavilo se bogme i u Azerbajdžanu, u Mughanu, gdje danas igra mlađi Pandev, Saško, nekada Dinamov centarfor.

Tako je Inter, neuvjerljiv i kilav u prvoj utakmioci, ipak pokazao da je velika momčad. Nije ga pokolebao ni poraz na San Siru, niti sinoćnji Bayernov uragan i vodstvo 2:1. Europski prvak ipak ima trojicu igrača svjetske klase, Sneijdera, Eto’oa i Pandeva, s kojima je dalje među favoritima ovoga natjecanja. Mourinhov poziv Razdragani Interov predsjednik Massimo Moratti odmah se poslije utakmice pohvalio kako ga je nazvao Jose Mourinho i čestitao na prolazu.

- Želim li Real u četvrtfinalu? Ne, radije - Barcelonu! - kazao je samouvjereni Moratti.

Ovaj je poraz samo potvrda Bayernove sezone užasa, u kojoj je već u ožujku ispao iz utrke za trofejima. Podsjetnik: u prošloj je u Njemačkoj osvojio dvostruku krunu, te igrao finale Lige prvaka. Vrijeme je za potpuni remont...

- Već četvrti ili peti put ove sezone ispustili smo pobjedu. Previše smo promašivali, a Inter je sve svoje šanse iskoristio. U poluvremenu smo se dogovorili da moramo ostati čvrsti i kompaktni, ali kada sam vidio da se ne držimo dogovora, slutio sam da neće dobro završiti - kazao je utučeni Van Gaal.


Agencija VLM


Komentari