3.HNL Istok

Uz 'hat - trick' Luke Jagačića nogometaši Varaždina zabili pet komada Croatiji iz Đakova

Objavljeno: 16.04.2016. 19:07

Zadnja izmjena: 16.04.2016. 19:12

Foto: Ivan Tomašković

Nogometaši Varaždina danas su u sklopu 23. kola 3.HNL Istok pobijedili Croatiju iz Đakova 5:0 i tako se vratili na pobjednički kolosijek.

U ovom susretu Varaždincima su nedostajali ozlijeđeni Jertec, Galoši, Vukek i Strahonja pa su se malo pribojavali susreta protiv nogometaša iz Đakova.

Početak je za nogometaše Varaždina bio kao iz snova. U prvoj minuti unutar šesnaesterca srušen je Stjepan Oštrek pa je glavni sudac Goran Žganec pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Luka Jagačić.

Jaga zabio tri komada

U nastavku su nogometaši Marija Ružića nastavili pritiskati gostujuće nogometaše i nagrada je stigla u 23. minuti. Odlično se u prazan prostor ubacio Jagačić i zabio za 2:0. Gosti su s druge strane bili totalno bezopasni, pokušavajući dugim loptama prebacivati sredinu terenu. Takva igra je išla je na ruku Varaždincima, a u 39. minuti pocrvenio je igrač Croatije Jesus što je još dodatno domaćoj ekipi olakšalo posao. Brazilac je crveni karton dobio jer je kao posljednji igrač u obrani napravio prekršaj u izglednoj situaciji za postizanje pogotka. Iz slobodnog udarca precizan je bio Jagačić u 40. minuti za 3:0.

Dva gola Bobana

U drugom dijelu gosti su primili još dva zgoditka, a oba su bila djelo Josipa Bobana. Igrala se 66. minuta, Karlo Marić odlično se sjurio prema vratima i povratnom loptom našao Bobana koji ju je hladnokrvno pospremio za 4:0. Svoj drugi zgoditak Boban je zabio u 75. minuti iščeprkavši loptu gostujućem obrambenom igraču te kasnije pogodivši suprotni kut gostujući vratiju.

Mogla je Croatia i teže stradati, no u nekoliko navrata Varaždinci su bili neprecizni. No, sve u svemu momčad Varaždina se nakon poraza kod Belišća vratila na pobjedničke staze.

- Bila je ovo jako važna utakmica za nas. Krenulo smo pogotkom na samom početku i to nam je dalo potrebno samopouzdanje. Meni se otvorilo da postignem tri pogotka, no svaka čast ekipi koja je danas bila na visokom nivou - rekao je Luka Jagačić.

U sljedećem kolu nogometaši Varaždina u Čakovcu igraju susjedski derbi protiv Međimurja, a djelić atmosfere s današnje utakmice pogledajte u fotogaleriji.

Komentari