Varaždin sjajan protiv Mladosti iz Antina, Podravini bod u Bjelovaru

galerija-images/150404_Varazdin-MladostAntin

Objavljeno: 04.04.2015. 19:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Sjajnom igrom momčadi u kojoj su istrčala čak četiri kadeta, Varaždin je pobijedio trećeplasiranu momčad Treće HNL 2:0, a realno je moglo biti i dvostruko više. Ludbrežani pak su se iz Bjelovara vratili s bodom, nakon 90 minuta igre bez pogodaka.

Galoši na vratima, Đurasek, Ivanušec i Vizinger u igri, sve redom – 16-godišnjaci! A bili su, bez ikakvog pretjerivanja, najbolji akteri utakmice odigrane na stadionu Varteksa, utakmice u kojoj je Varaždin s glatkih 2:0 pobijedio Mladost iz Antina, protivnika koji je u Varaždin stigao s pobjedničkim ambicijama, uvjeren da u gradu baroka može upisati sva tri boda potrebna za daljnju borbu za naslov prvaka. Nakon varaždinskog gostovanja, akcije Antinjana daleko su skromnije, devet kola prije kraja vodeća Slavija bježi velikih 10 bodova...

Vratimo se kadetskom kvartetu Varaždina. Neven Đurasek, hrvatski reprezentativac, ama baš je svakim potezom na terenu potvrđivao da je nogometni potencijal za velike stvari, kristalno je jasno da lucidnost koju taj mladić ima, rješenja koja vidi (i provede) neće dugo biti skrivena od skauta najvećih hrvatskih (i ne samo hrvatskih) klubova. Nije to doduše u slučaju Nevena nikakva novost, ovaj je veznjak top-igrač iz uzrasta u uzrast već puno desetljeće, od svojih igračkih početaka u redovima Škole nogometa Fotex iz Nedeljanca. Protiv Mladosti je danas poslijepodne samo još jednom potvrdio kakav dar ima u nogama, ali i u glavi, što je ključna predispozicija za uspjeh.

Marko Galoši na vratima opet bez ijedne greške, bio je na razini svojih jesenskih izdanja kad je također potvrđivao da mu manjak godina nije nikakav hendikep, barem na ovoj trećeligaškoj razini. Dario Vizinger bio pak je asistent za vodeći pogodak, a najmlađi na terenu – Luka Ivanušec koji je u studenom tek napunio 16 – strijelac drugog pogotka u 2:0 pobjedi. Može li se i smije li se od četvorke koja je dvije godine do punoljetnosti tražiti više?

Moglo je doduše, i smjelo, 110 okupljenih gledatelja tražiti više pogodaka u mreži Mladosti, barem sudeći po stvorenim prilikama. Naime, već nakon prvog kornera Varaždina Sambolec je bio na vrhu peterca i probao glavom, ali nije najbolje zahvatio loptu i pogodio je samo – gol-aut. U 27. minuti je Kolarić sjajno izbacio Ivanovića, ovaj je bio sam pred vratarom Mladosti Pintarićem, međutim pucao je u prvi kut i pogodio samo vanjski dio mreže. Minutu potom opet sličan scenarij, već spomenuta asistencija Vizingera, opet se (danas jako raspoloženi) Ivanović sjurio, izbjegavši zaleđe, ovoga puta i pogodio, prizmeno ispod vratara Pintarića – 1:0. Četiri minute prije odmora Režić je iz slobodnog udarca izvrsno naciljao glavu Holija, ali je ovaj pucao samo u Pintarića. U nastavku najprije nova čista šansa Ivanovića, u 55. minuti, opet je bio sam pred vratarom ali se spetljao, minutu potom opet je bilo vruće, opet je Ivanović bio u prilici, a u 61. minuti Ivanović (Luka) je asistirao Ivanušecu (Luki) za – 2:0. Imenjaci i skoro pa i prezimenjaci sveli su rezultatsku neizvjesnost na minimum. Mogla je ista i potpuno nestati u 70. minuti da Nikola Mrkić, koji je tri minute prije zamijenio Ivanušeca nije promašio nemoguće – Kučko ga je slijeva idealno poslužio, a Mrkić sa svega dva metra umjesto prazne mreže gađao – preko gola! Ni to nije bilo sve od „krojača“, nakon novog sjajnog slobodnjaka rutinera Režića Holi je odapeo glavom pod prečku, ali je vratar Pintarić još jednom spasio svoju momčad, efektnom paradom izbacivši loptu u korner.

Što se gostiju tiče, od njih se ipak očekivalo dosta više od onog što su ponudili. Svega dva zapažena pokušaja s distance, Severovića u prvom i Katalinića u drugom poluvremenu, prvi je puta obrambeni blok Varaždina bio besprijekoran, drugi puta vratar Galoši siguran. Uostalom, statistika dovoljno govori, 10-4 u udarcima po golu, 4-1 u okvir gola, potpuno zaslužena pobjeda Varaždina.

Podravina je također imala uspješnu Veliku subotu, iz Bjelovara se vratila netaknute mreže, u utakmici prvih susjeda s istim brojem bodova bilo je 0:0. Ludbrežani će nove bodove (valjda i poboljšanje gol razlike) tražiti u idućem kolu kad im u Ludbreg dolazi posljednja Virovitica, na daleko će težem ispitu biti Varaždin koji gostuje u Ždralovima. Opet je protivnik Mladost, ali sada drugoplasirana momčad lige, koja je – usput rečeno – ostala danas neporažena čak i u derbiju kod vodeće Slavije u Pleternici.

Rezultati 20. kola Treće HNL Istok: Varaždin – Mladost (A) 2:0, Bjelovar – Podravina 0:0, Đakovo Croatia – Međimurje 0:1, Slavija – Mladost (Ž) 1:1, Koprivnica – Belišće 1:0, BSK - Vukovar 1991 0:0, Oriolik – Višnjevac 1:1, Virovitica – Slavonija 0:3.

Poredak: 1. Slavija 45 bod (gol razlika 40:12), 2. Mladost (Ž) 40 (34:21), 3. Vukovar 1991 36 (43:28), 4. Mladost (A) 35 (31:17), 5. Međimurje 34 (38:23), 6. Višnjevac 33 (20:15), 7. Koprivnica 31 (31:21), 8. Podravina 29 (30:26), 9. Bjelovar 29 (25:24)... 11. Varaždin 27 (24:21)... 16. Virovitica 0 (11:80).

{gallery}150404_Varazdin-MladostAntin{/gallery}

Komentari