međunarodni turnir

Varaždinske odbojkašice u Sarajevu u dvije uzrasne kategorije uzele – dva naslova prvaka!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.06.2017. 08:39

Zadnja izmjena: 19.06.2017. 08:42

Već sedmu godinu u nizu Odbojkaški klub Novi Grad iz Sarajeva (BiH) organizira veliki međunarodni Odbojkaški turnir mladosti i prijateljstva. Među 12 pozvanih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Austrije čast sudjelovanja imale su i mlade odbojkašice Odbojkaškoga kluba Kitro Varaždin.

Varaždinke su poziv i više nego opravdale, odradivši turnir maestralno! Igralo se u tri uzrasne kategorije – kadetkinje (djevojke rođene 1999. godine i kasnije), pionirke (2002. i mlađe) i mlađe pionirke (2005. i mlađe), a odbojkašice Kitra uzele su u dvije konkurencije - dva naslova prvaka!

Kadetkinje varaždinskoga Kitra osvojile su prvo mjesto ispred domaćina Novoga Grada iz Sarajeva i Ljubinje iz istoimenoga grada u istočnoj Hercegovini, dok su pionirke iz Varaždina naslov najbolje ekipe uzele ispred Novog Sarajeva i Volleyball Ljubljane (SLO), koja je ujedno osvojila turnir mlađih pionirki. Skupnim odličjima Varaždinke su dodale i čak četiri pojedinačne; Inka Inkret proglašena je najkorisnijom (MVP) igračicom kadetskog turnira, Jana Paljak bila je MVP pionirske konkurencije, u istoj je konkurenciji Kaja Blaguški proglašena najboljim liberom, dok je kod kadetkinja Tamara Đolonga bila najbolja tehničarka.

 

 

Komentari