Rukometna groznica u Kupu

Rukometaši Vidovca u sjajnoj atmosferi pred 1.200 gledatelja dobro parirali 'Plinarima'

Objavljeno: 13.04.2016. 21:01

Zadnja izmjena: 13.04.2016. 21:50

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

Rukometna groznica danas je tresla Vidovec. Njihovi rukometaši u utakmici četvrtfinala Hrvatskog rukometnog kupa pred oko 1.200 gledatelja dobro su parirali višestrukim prvacima Hrvatske i osvajačima Kupa, rukometašima PPD Zagreba, a završilo je 34:26 za rukometaše Veselina Vujovića.

Već na samom početku Plinari u gotovo punom sastavu pokazali su kvalitetu i u 4. minuti vodili 3:0. Prvi gol vidovečki rukometaše postigli su u 5. minuti kada je za 1:3 pogodio Mario Dobovičnik. U sljedećim minutama zagrebaši su se odlijepili na plus pet (4:9), povećali svoju razliku na plus šest, a s tom su razlikom otišli na odmor. Prvo poluvrijeme završilo je 18:12 za rukometaše Veselina Vujovića.

No, crnogorski strateg nije baš previše bio oduševljen igrom svoje momčadi, ipak je su Vidovčani čak dva ranga ispod zagrebačkog sastava.

Dobar otpor domaćih

Na startu drugog dijela Vidovčani su pokazali veliku požrtvovnost na terenu i uspjeli smanjiti razliku gostiju. Marko Težak odlično je isfintirao zagrebaše u obrani i u 39. minuti smanjio na 18:22. No, u nastavku su rukometaši PPD Zagreba ponovno vratili vodstvo na plus šest, u 47. minuti se odlijepili na plus osam, u jednom trenutku imali su i devet golova prednost (31:22), no završilo je 26:34.

Najraspoloženiji kod PPD Zagreba bio je Stefan Vujić sa šest golova, dok je kod vidovečkih rukometaša isti učinak ostvario Marko Težak.

Vidovečki rukometaši tako se nisu nimalo osramotili pred domaćom publikom koje se skupilo čak 1.200.

- Na kraju je sve dobro ispalo. Znali smo da su Zagrepčani jača momčad, no stvarno smo dobro parirali. Hvala svima koji su stigli ovako velikom broju i bodrili nas u susretu protiv prvaka Hrvatske - rekao je Zoran Jeftić, kružni napadač Vidovca.

Sjana atmosfera

Atmosferom je bio i oduševljen gostujući trener Veselin Vujović.

- Mislili smo da ćemo nekako to lakše odraditi. Čestitam domaćoj ekipi na svemu što rade, a i ovoj divnoj publici koja je stvorili odličnu atmosferu. Publika je u svakom trenutku pljeskala na golove domaće i gostujuće ekipe. Stvarno je bilo lijepo igrati u ovakvom ambijentu - rekao je Veselin Vujović.

>>FOTO: Utakmica godine u Vidovcu privukla cijeli zeljarski kraj, lijepe djevojke i lokalnu politiku

Na pobjedničkoj strani našao se bivši igrač Varaždina 1930 Tin Kontrec kojem se uvijek lijepo vratiti u naš kraj.

- S nekim igračima sam igrao i mnogo od njih naučio. Stvarno je lijepo bilo danas igrati u Vidovcu - zaključio je Kontrec.

Djelić atmosfere s utakmice donosimo u fotogaleriji.

Komentari