Vlatko Marković nakon reizbora: Napadali su me samo idioti

Objavljeno: 18.12.2010. 23:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Drago Sopta / Cropix

Odmah nakon proglašenja pobjednika i reizbora za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković otputovao je u Mađarsku, na prije dogovoreno druženje s mađarskim prijateljima.

Stiže 42 milijuna eura

– Bio sam na kolinju kod mađarskog premijera Viktora Orbana, bilo je odlično! Sve je zapravo bilo kao u Slavoniji. Naravno da su željeli da dođem raspoložen, tako je i bilo, čestitali su mi i malo smo proslavili – rekao nam je Marković, kojega smo telefonski uhvatili u Beču.

Kako komentirate zbivanja na skupštini?

– Poslije burnog početka, pojedinci su ipak došli k pameti, pa je sve završeno mirno. Taj je početni incident trebao valjda uroditi nekim plodom, no sačuvali smo mir jer znamo tko smo i što smo – rekao je Marković i potom povisio glas:

– Ma nije samo riječ o događajima na skupštini, sve ono što se događalo prije skupštine bila je tragedija za hrvatski nogomet! Velik dio medija iživljavao se na HNS-u, napadi su prešli sve granice. Ma kako je netko uopće mogao reći i napisati da je hrvatski nogomet u kaljuži, a reprezentacija nam je već godinama šesta-sedma u Europi! Samo idioti i zločesti ljudi mogu tako napadati HNS. Zanimljivo, ta gospoda novinari koji su nas najviše napadali, vrlo dobro žive od tog i takvog hrvatskog nogometa! Naravno da sam ljutit, a još više od mene ljutiti su reprezentativci, koji su izvan sebe kad vide nekoga od onih koji pišu laži. I promijenit će se tretman prema medijima - ili će se neki novinari promijeniti, ili će nas zapamtiti!

Kako to mislite da će vas zapamtiti?

– Jednostavno. Takvi su za nas odsad završena priča! Ova je kampanja bila užasno prljava, gotovo svi su se mediji opredijelili za jednu stranu i nisu birali sredstva za blaćenje HNS-a i mene. Možda je sad najbolje reći: mislili su neki da nas neće biti!

Koji će vam biti prvi potezi?

– Najprije ću stati na loptu i u dobrom katoličkom duhu proslaviti dolazeće blagdane. Neke ćemo stvari polako početi rješavati, a do kraja godine trebali bismo i potpisati onaj ugovor o 42 milijuna eura namijenjenih za infrastrukturu. Taj novac nije namijenjen samo Zagrebu, bit će uložen i u Dalmaciju, u Dubrovnik sigurno! Bit će to velik posao.

Igor Štimac vam je čestitao na pobjedi?

– Koliko se sjećam, jest.

Ipak, nekoliko minuta kasnije najavio je žalbu, optužuje da je skupština bila nelegalna?

– Ha-ha... Ne zanimaju me te najave, sve je bilo legalno, i predstavnik Uefe to je potvrdio. Bilo bi možda dobro da se žali jednom od ministara s kojim je surađivao! Uostalom, s tim ću se gospodinom vidjeti na sudu, predao sam tužbu zbog onih izjava o "crnim torbama". Na sudu će nam biti prvi susret.

Davora svi znaju

Kakvu ste ulogu namijenili Davoru Šukeru? Nije izabran u Izvršni odbor, što će raditi?

– Šuker će 90 posto biti orijentiran prema inozemnim kontaktima. Još neće biti profesionalac, ali sigurno ćemo iskoristiti njegov izniman ugled u svijetu. Gdje god kažete "Davor Šuker", bilo na Aljasci, Filipinima ili u Brazilu, svi znaju tko je on i odakle je! I naravno da smo sretni što se Davor uključio u rad HNS-a, a bit ćemo još radosniji pridruži li nam se i Zvonimir Boban! Okupljamo elitu, to je to.

Vidite li u Šukeru svog nasljednika?

– Naravno! Šuker može biti prvi čovjek gdje god poželi, i u madridskom Realu, ne samo u HNS-u! Inteligentan je, silno popularan, valjda najpopularniji Hrvat na svijetu i ponavljam da sam sretan što se napokon uključio u rad u hrvatskom nogometu – kaže Marković.

O protivniku:

Štimac se može žaliti možda jednom od ministara s kojima je surađivao. A za izjave o crnim torbama vidjet ćemo se na sudu

O Šukerovoj ulozi:

Šuker može biti prvi čovjek gdje god želi, u Realu i HNS-u, a mi ćemo koristiti njegov izniman ugled u inozemstvu.


Agencija VLM

Foto: Drago Sopta / Cropix



Komentari