Zadar "pomeo" Cibonu; Grdović: Ovo je timska pobjeda

Objavljeno: 26.03.2011. 10:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Nenad Dugi / CROPIX

U ponedjeljak protiv Zagreba CO bili su u igri u dobrom dijelu utakmice, sve dok im Mravi nisu pobjegli u posljednjoj četvrtini, no u novom posjetu Draženovom domu, košarkaši Zadra otišli su s parketa puno sretniji, piše Ivor Krapac za SportNet.hr

Zadrani su u ogledu sa Zagrebom pokazali da se dižu pod Pinom Grdovićem, koji hvata konce otkako je došao na klupu, a nakon što su uvjerljivo slomili Cibonu, trener je pohvalio cijelu momčad, ne želeći izdvojiti odličnog Marka Cara.

Cibona je bila dezorijentirana i s takvim izdanjem olakšala Zadru put do pobjede, no s obzirom da su i Zadrani do početka Lige za prvaka prošli puno toga lošeg u turbulentnoj sezoni, svaka ovakva predstava odlično će im doći za podizanje raspoloženja u momčadi.

Za konkretne zaključke je, naravno, još rano, Pino Grdović je tek nedavno preuzeo momčad, no nakon gostujućih 80:57 protiv Cibosa, ima razloga biti zadovoljan smjerom kojim Zadar ide.

"Ekipa je odigrala izvanrednu obranu, bili smo koncentrirani 40 minuta, do pobjede protiv Cibone došli smo s pametnim napadom i racionalnom igrom", osvrnuo se Grdović nakon utakmice: "Ne bih izdvajao nikoga jer je ovo timska pobjeda, ovo je jedini put za našu momčad i ovako trebamo igrati i u narednim utakmicama. Moramo nastaviti ovako raditi, onda neće izostati ni rezultat".

"Neki su igrali dobro, neki manje dobro, ali ovo je pobjeda ekipe", nastavio je trener Zadrana, izbjegavajući dati posebnu pohvalu odličnom Marku Caru. Grdović je dodao i riječ-dvije o načinu na koji vodi utakmice, a tako će raditi i u Zadru: "Stavljam igrače po svojem osjećaju u određenom trenutku, na parket ću poslati onoga za koga mislim da u datom trenutku treba igrati, a ne onoga kojeg mi sugerira netko drugi ili za kojeg mi viču s tribina".

Kako Ivana Batura nije bilo na parketu, a Miro Bilan odradio je samo šest minuta, vjerojatno je to bila poruka zbog čega im je na početku Lige za prvaka minutaža toliko umanjena.

Marko Car, koji je predvodio Zadar s 24 poena, dodajući i po sedam skokova, asistencija i osvojenih lopti, također nije gurao svoju odličnu večer u prvi plan: "Danas smo trebali dobru partiju da nam sezona ne krene u krivom smjeru, trebali smo i pobjedu, dali smo sve od sebe - moje brojke ništa ne znače, glavno je da smo dobili".

Car je i ovog puta imao minutažu na obje vanjske pozicije, na što je, kaže, već naviknut - iako mu je pozicija šutera prirodnija: "Dobar dio sezone, dok je Vladović bio ozlijeđen, igrao sam na poziciji playa, niti to mi ne predstavlja problem".


Tekst: Ivor Krapac / SportNet.hr

Komentari