U finalu kupa Zadar i Zagreb, Aco podnio ostavku

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 10.02.2011. 11:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

U finalu domaćeg košarkaškog kupa natjecat će se, iznenađujuće, Zadar i Zagreb. Mravi su svladali Cibonu, a košarkaši Zadra košem Batura u posljednjoj sekundi Cedevitu 83:82!

Zadar je priredio prvorazrednu senzaciju, košem Batura sa zvukom sirene pobijedio je Cedevitu 83:82 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića. Zadrani su igrali s juniorima i kadetima jer nisu dobili pristanak vjerovnika da pristaju na odgodu plaćanja, pa nisu mogli registrirati ovosezonska pojačanja. Nakon utakmice, Cedevitin trener Aco Petrović dao je ostavku:

- S obzirom na to da je Cedeviti kao klubu s ovim napravljena neprocjenjiva sramota, smatram se za to odgovornim i dajem neopozivu ostavku. Mislim da je to najlogičnije što u ovom trenutku mogu učiniti kad vam momčad ovako loše reagira protiv suparnika koji je igrao svih 40 minuta sa pet igrača bez većeg dijela prve momčadi - rekao je Aco.

Čelnici uprave Cedevite razgovarat će s Acom ne bi li ostao jer smatraju da je veći dio krivice na igračima te da se takva utakmica morala dobiti.

KK Zadar je tokom cijele utakmice koristio samo pet igrača koji su odigrali svih 40 minuta. Zadrane su predvodili Car sa 20 koševa, Marčinković i Olivari sa po 17, Batur je ubacio 15, a centar Bilan 14 koševa.

- Došli smo sa minimalnim izgledima, ali smo se svih 40 minuta borili iz petnih žila i zbog toga smo nagrađeni. Taj pobjednički koš najdraži mi je u karijeri - kazao je Batur.

Bilo je to i malo remek-djelo Zadrova trenera Tihomira Bujana, jer u momčadi je od osam glavnih igrača imao samo Cara!

Zadar će nakon ovog spektakularnog iznenađenja u četvrtak u 19 sati u finalu Ćosićeva kupa igrati protiv Zagreba.


Agencija VLM

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Komentari