Bez obzira na poraz, Obrvan tvrdi da nema predaje

Objavljeno: 27.03.2011. 21:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Bez obzira na poraz s tri pogotka razlike, koje će Rhein-Neckar Loewen braniti u četvrtak u drugoj utakmici, Ivica Obrvan nije bio previše nezadovoljan onime što je njegova momčad pokazala u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, piše Ivor Krapac za SportNet.hr.

Zagrebačko Croatia osiguranje ima minus koji neće biti lako nadoknaditi, no trener Zagrebaša obećao je da će se boriti do kraja u uzvratu.

Želja je bila bilo kakva pobjeda, ali realnost je u zagrebačkoj Areni bila drugačija. Zagrebaši su ove nedjelje naišli na momčad koja je pokazala više, a iako je bilo šanse za bolji ishod od tri pogotka minusa uoči uzvrata, gosti su na koncu imali jače adute. Olafur Stefansson i Uwe Gensheimer zabijali su kada im je najviše trebalo, a uz nekoliko obrana iskusnog Henninga Fritza, koji je igrao tek u posljednjih desetak minuta, bilo je to dovoljno za vrijednu prednost gostiju nakon utakmice u glavnom hrvatskom gradu.

"Znam da nas u revanšu čeka težak posao, ali u sportu nema predaje dok nije kraj. Nastojat ćemo odigrati kvalitetnije nego večeras i napraviti sve da preokrenemo ovih -3", najavio je Obrvan ono što slijedi u četvrtak.

"Moramo i drugoj utakmici pristupiti kao današnjoj, razmišljati da su izgledi za prolazak i dalje 50-50 posto. Imamo malu prednost, ali tri gola u rukometu nisu ništa".

U Areni je moglo završiti bolje da su hrvatski prvaci bili koncentriraniji u obrani. Dosta golova primili su kada su suci već dizali ruke za gostujući pasivni napad, a iako njemačkoj momčadi nijednom u takvoj poziciji lopta nije bila oduzeta prije šuta, trener Zagrebaša nije želio komentirati suce: "To nije moj posao, a sada ne bih mogao biti ni realan. No, u tim situacijama smo i mi morali reagirati koncentriranije, i obrana i golmani, takvi golovi su nas poljuljali i gubili smo volju nakon toga. Sjećam se da nam je Tkaczyk zabio u same rašlje, Lund u prvom poluvremenu slično, kao da su lopte bile navođene u naš gol, ali to je kvaliteta njihove ekipe i igrača".

Obrvan je pokušavao s različitim obranama, na početku sa 6-0, povremeno s 5+1, kasnije s 3-2-1, ali nijedna nije bila prava: "Nedostajao nam je Tonči Valčić koji nam puno znači za različite varijante u obrani, probali smo razbijati njihov ritam na drugačiji način, s tim mijenjanjem obrana. Kada smo se vraćali u egal, 6-0 i 5+1 nisu izgledali loše, ali ni s jednom obranom ne možemo biti jako zadovoljni".

Uz "pohvalu Zagrebu na dobroj utakmici", gostujući trener Gudmundur Gudmundsson opisao je kako je vidio svoju momčad: "Odigrali smo djelomično dobro, posebno kvalitetno u obrani, a isto tako, povremeno i u fazi napada. No, ovo je bilo samo prvo poluvrijeme, imamo utakmicu u četvrtak, moramo se dobro pripremiti. Naravno, zadovoljni smo s ovih tri gola razlike, ali sada čekamo i drugo poluvrijeme u Njemačkoj"


Tekst: Ivor Krapac / SportNet.hr

Foto: Nenad Dugi / CROPIX


Komentari