zanimljiva koincidencija

Ako se nastavi tradicija s rođenima 1. siječnja - naš Rafael bi mogao postati veliki nogometaš

Objavljeno: 02.01.2017. 13:43

Zadnja izmjena: 02.01.2017. 18:07

Foto: Arhiva

Danas smo već prenijeli da je prva beba rođena u našoj županiji - jučer, 1. siječnja u 9 navečer - dječak Rafael Adadža. Čini se da je u posljednjih pedesetak godina to datum kad se inače rađaju klasni nogometaši.

>> Varaždin dobio svog prvog bebača u Novoj godini - upoznajte preslatkog Rafaela

Tako je 1. siječnja 1968. - kao što vjerojatno mnogi čitatelji već znaju - rođen Davor Šuker, hrvatski reprezentativac i najbolji strijelac čak dvaju svjetskih nogometnih prvenstava: onog omladinskog u Čileu 1987. gdje je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlato i onog 1998. u Francuskoj, gdje je s "vatrenima" osvojio broncu.

Samo četiri godine kasnije rođen je i Lilian Thuram, francuski nogometaš koji je i presudio našima u onom frapantnom polufinalu s Francuzima, postigavši jedina svoja dva pogotka za reprezentaciju. Eto, morao je potopiti baš nas, ali se nedvojbeno radilo o sjajnom igraču i aktivnom borcu protiv rasizma. 

Prvi siječanj rođendan je i bosanskog nogometaša Hasana Salihamidžića, koji je s minhenskim Bayernom osvojio čak šest prvenstava. I da stvar bude još zanimljivija - u posljednjih četrdesetak godina još deset poznatih nogometaša, od kojih većina i dalje igra, rodilo se baš prvog dana u godini.

No, možda Rafael postane i nešto sasvim drugo - napokon, 1. siječnja 1711. rođen je naš legendarni ratnik barun Franjo Trenk, a među poznatijim Hrvatima prvi siječnja je rođendan i Vladimira Šeksa. Mi malom Rafaelu - kao i svoj djeci - želimo da postane ono što mu najbolje odgovara.

Komentari