imajte na umu

7 namirnica punih kalorija koje smijete jesti svaki dan

zadovoljna.dnevnik.hr

Objavljeno: 26.07.2016. 14:51

Zdrava prehrana počiva na uravnoteženom unosu različitih grupa namirnica. Pritom treba znati da se neke vrste kalorične hrane ne samo smiju jesti, nego se najtoplije preporučuju na svakodnevnoj bazi. Zaboravite na masnu i prženu hranu, i posegnite za dobrim kalorijama koje dolaze iz namirnica bogatima proteinima.

1. Sir 
Za proizvodnju jedne kriške sira potrebna je čaša mlijeka, pa ne čudi da je ovaj proizvod pun hranjivih tvari poput kalcija, fosfora, selena i vitaminaB12. U jednoj kriški sira krije se i nešto manje od 7 grama proteina koji suneophodni za izgradnju mišića, pravilan rad mozga i svih drugih organa u tijelu. Njegova konzumacija se osobito preporučuje osobama koje izbjegavaju jesti meso i ribu. 

2. Jaja 
Kokošje jaje je jedina namirnica na svijetu koja prilikom kuhanja na gubi nimalo svojih hranjivih tvari, a  ima ih mnogo. Uz većinu minerala i vitamina, ona je i odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje štite srce i kardiovaskularni sustav. Nakon uživanja u ovim proteinskim bombicama, osjećate se dulje sitima, pa se jaje smatra i saveznikom mršavljenja. ...

Cijeli članak pročitajte na zadovoljna.dnevnik.hr

Komentari