Konzumiranje hrane koja je dobra za srce dosad je bilo prilično jednostavno. Izbjegavajte hranu s puno kolesterola i soli te preskočite masne dijelove mesa – nije lak zadatak ali barem ste znali što raditi.
Međutim, nova istraživanja malo su zakomplicirala sve ove savjete. Samo u posljednjih nekoliko godina studije su otkrile kako kolesterol, natrij i mast, klasični negativci za srce, nisu toliko štetni koliko se dosad mislilo.
Čak bi i zasićene masti mogle biti oslobođene krivnje – iako je istina da su zasićene masne kiseline povezane sa srčanim oboljenjima, konzumacija takvih masti u obliku hrane neće nužno povećati razinu zasićenih masti u vašoj krvi. Drugim riječima, ako hrana sadrži neku komponentu, konzumacija te hrane neće nužno povećati njenu razinu u vašem organizmu. No i dalje je jako bitno što jedemo, stoga pročitajte koju hranu bi svakako trebali izbjegavati ako želite očuvati zdravlje vašeg srca.
Namirnice saznajte na net.hr
Komentari