pod pokroviteljstvom Vlade RH i u znaku Kine

Na 8. VAFI pristiglo je 693 animiranih filmova iz 69 zemalja, a prikazano će ih biti 15 najboljih

Objavljeno: 24.05.2017. 14:00

Zadnja izmjena: 24.05.2017. 14:04

Osmi VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin bit će održan u Varaždinu od 30. svibnja do 4. lipnja pod pokroviteljstvom Vlade RH, a u znaku zemlje partnera Kine. Na ovogodišnji festival pristiglo je 693 animiranih filmova iz čak 69 zemalja.

Službeno otvaranje osmog VAFI-ja bit će u četvrtak, 1. lipnja s početkom u 19.00 sati u kinu Gaj, nakon čega slijedi svečano otvaranje s početkom u 20 sati. Na 8. VAFI pristiglo je 693 animiranih filmova iz 69 zemalja, a u sekciji SENIOR, odabrali su filmove koji će biti prikazani u 15 službenih projekcija. Žiri za SENIOR kategoriju bit će članovi VANIME, dok filmove djece i mladih ocjenjuje internacionalni žiri odraslih u sastavu Johnchill Lee, animator iz ASIFA Kine, Martina Meštrović, akademska kiparica i animatorica, te Midhat Ajanović, doktor filmologije.

VAFI ima i odgojnu komponentu koju su prepoznali UNICEF Hrvatska i Ured pravobraniteljice za djecu RH. Petu godinu za redom dodijeliti će Plavi VAFI za film koji najviše promiče dječja prava i natjecateljski karakter u sekcije filmova koje su radila djeca.Osim službenih i ostalih filmskih projekcija u varaždinskom kinu Gaj, 8. VAFI donosi i dvije besplatne radionice animiranog filma koje će se odvijati u uredu organizatora, Filmsko-kreativnog studija VANIMA, na adresi Centra za mlade grada Varaždina, u Preradovićevoj ulici 4 . Prijave još uvijek traju (do 28. svibnja), a broj polaznika je ograničen, pa se za sudjelovanje potrebno prijaviti na e-mail: [email protected] .

Komentari