pomoćnici u nastavi

Završen projekt pomoćnika u nastavi „POMAK“ – PomOć učeniciMA s tešKoćama

Objavljeno: 21.06.2017. 18:58

Zadnja izmjena: 21.06.2017. 18:58

Projekt  POMAK - PomOć učeniciMA s tešKoćama, u ovoj školskoj godini provodila je Udruga Kokotiček za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama u Varaždinskoj županiji.

Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt se provodio u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Projektom „POMAK“ osigurala se usluga pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama tijekom odgojno-obrazovnog procesa. To je jako važno zbog individualnih specifičnih potreba svakog učenika. Projektom je zaposleno 10 pomoćnika u nastavi, a obuhvaćena su 22 korisnika. Pozitivni učinci pomoćnika u nastavi bili su: bolje prihvaćanje učenika s teškoćama u razvoju od strane vršnjaka, olakšavanje svakodnevnog rada u razredu, pozitivan utjecaj na obrazovna postignuća i ponašanje učenika s teškoćama u razvoju. Poboljšana je kvaliteta nastave za učenike s teškoćama, poboljšani su obrazovni rezultati, uspješnija socijalizacija te emocionalno funkcioniranje učenika. Zajednički rad učitelja i pomoćnika pridonosi kvalitetnijoj nastavi, pozitivno utječe na socijalne vještine svih učenika i olakšava provođenje nastavnog plana i programa.

Ovim projektom uspostavljeno je partnerstvo između udruženja civilnog društva - udruge „Kokotiček“ i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar što je dobar temelj za nadograđivanje budućih aktivnosti. Time je uspostavljen mehanizam suradnje civilnog društva na razini Varaždinske županije i grada Varaždina na području socijalne integracije djece i mladih s teškoćama u razvoju.

 

Komentari