razbijanje mitova

6 laži o ženskom tijelu u koje ne smijemo vjerovati

zadovoljna.dnevnik.hr

Objavljeno: 24.11.2016. 14:33

Zadnja izmjena: 24.11.2016. 14:38

Foto: Ilustracija

Krajnje je vrijeme za razbijanje predrasuda i mitova o tome kako žensko tijelo treba izgledati i čemu služi. Zato vam donosimo popis najvećih pogrešnih vjerovanja o ženskom tijelu u koje nitko ne bi trebao vjerovati.

1. Glavna svrha ženskog tijela je rađanje djece. Sposobnost rađanja nije ono što nas čini ženom. Tradicionalna vjerovanja prema kojima nas upravo to definira trebamo što prije izbrisati iz memorije.

Svođenje ženskog roda na maternicu nije uvreda samo ženama onima koje svjesno odabiru da ne žele rađati nego i onima koje iz bilo kojih zdravstvenih razloga ne mogu imati djecu. Glavna svrha našeg tijela jest da nas nosi prema našim ciljevima, kakvi god oni bili.

2. Naše tijelo treba sređivati do ‘savršenstva’. Ženska tijela nisu projekt, a ključ našeg uspjeha i sreće nije u njegovom usavršavanju. Naše tijelo neće biti savršeno ako izgubimo 10 kilograma, isklešemo trbušnjake, laseromodstranimo sve tragove bora i dlačica. Ono čemu trebamo težiti je unutarnje zadovoljstvo koje će se sigurno projicirati na našu vanjštinu.

Ostale četiri saznajte na zadovoljna.hr

Komentari